Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
«Не міг чекати»: Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського

Роман Червінський.

Волинь-нова

«Не міг чекати»: Порошенко вніс заставу за ексрозвідника Романа Червінського

Йому інкримінують перевищення службових повноважень

 Справа стосується обстрілу росіянами аеродрому в Кіровоградській області: на думку слідства, до нього призвели дії Червінського. 

Нардеп  петро Порошенко вніс всю заставну суму за колишнього розвідника Романа Червінського. Про це він повідомив у Telegram.

Ексвійськовий перебуває під вартою з весни минулого року. Учора суд дозволив йому вийти під заставу в 9 млн гривень.

«Не міг чекати, тому вся застава у розмірі 9 мільйонів гривень за свободу Романа Червінського внесена ще вранці», – сказав Порошенко.

Платником в документі зазначили Благодійний фонд Петра Порошенка.

 

 

Хто такий Роман Червінський

  • Роман Червінський – колишній в.о. командира однієї із частин Сил спеціальних операції. Йому інкримінують призведення до ворожого обстрілу аеродрому «Канатове».
  • 21 квітня 2023 в СБУ розповіли, що оголосили підозру військовому, дії якого нібито призвели до жертв і знищення техніки після обстрілу аеродрому «Канатове» в Кіровоградській області. Військовослужбовцю інкримінують порушення ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.
  • За даними слідства, Червінський нібито самовільно вирішив провести спецоперацію та заволодіти ворожим літаком. Для цього вербували російського пілота. Голова СБУ Василь Малюк стверджує, що операція не була погоджена державними органами, оскільки «приховувала в собі багато ризиків».
  • Сам Червінський вважає кримінальну справу проти себе політично мотивованою. На його думку, розслідування може бути пов'язаним із тим, що він в 2021 році говорив про зрив операції з «вагнерівцями».

Як відомо, раніше усі 27 народних депутатів з фракції «Європейська Солідарність» висловили готовність взяти Романа Червінського на поруки.

Реклама Google

Telegram Channel