Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
На Закарпатті за один ранок у «швидких» народились двоє немовлят

Хай росте малеча здоровою та щасливою!

Фото Еспресо.Захід.

На Закарпатті за один ранок у «швидких» народились двоє немовлят

В обох випадках все закінчилось добре

Вранці 15 липня відразу двом бригада швидкої допомоги у різних районах Закарпаття довелось приймати пологи.

Про це  повідомили на сторінці «103 Закарпаття»,  інформує Еспресо.Захід 

«Сьогодні зранку одразу двом немовлятам, хлопчику та дівчинці, допомогли народитися фельдшери служби «103», – повідомили на сторінці Закарпатської екстренки.

Перший виклик надійшов о 6:00 із с.Довге, що на Іршавщині. 

«До породіллі довелось з пів кілометра добиратися пішки бездоріжжям, – каже фельдшер Віра Керечанин. На місці з'ясувалося, що пологи – передчасні і процес перейшов у активну фазу. 28-річна жінка розповіла, що це її четверті пологи, строк вагітності – 34 тижні»

Новонароджену дівчинку та маму за допомогою місцевих мешканців перенесли до автомобіля «швидкої», звідки їх доставили до Іршавської лікарні. Малеча та мама почуваються добре.

Другий виклик на пологи надійшов о 7:16 з села Тур'я Пасіка на Перечинщині. Там у 30-річної жінки розпочались п'яті пологи. 

«З перших хвилин зрозумів, що можемо не встигнути доїхати до лікарні – родова діяльність розвивалась дуже стрімко, – розповідає фельдшер Іван Ходанич. Між селами Тур'я Ремета та Симер автівку «швидкої»  довелось зупиняти».

Попри потрійне обвиття пуповиною навколо шиї малюка пологи пройшли без ускладнень.  Народився здоровий хлопчик – 3,3 кг та 53 см. Маму та немовля перевезли до Перечинської лікарні..

«Обидва випадки демонструють високий професіоналізм та оперативність не тільки фельдшерів служби «103», але й водіїв, які не тільки швидко і безпечно транспортують медиків та пацієнтів, але й є надійними помічниками у будь-яких екстремальних ситуаціях. Завдяки командній роботі наших фахівців успішно прийняти пологи», – кажуть у екстренній медичній службі Закарпаття. 

Реклама Google

Telegram Channel