Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Свавілля: Червінського не випустили навіть після внесення застави

Роман Червінський.

Волинь-нова

Свавілля: Червінського не випустили навіть після внесення застави

Під стіни Кропивницького ізолятора прибули депутати «Європейської Солідарності»

У вівторок, 16 липня, о 14-й годині 9 млн грн особистих коштів Петра та Марини Порошенків були зараховані на рахунок суду як застава за колишнього розвідника Романа Червінського – після чого його мали випустити із СІЗО в Кропивницькому. Але цього – не відбулося.

Про це повідомив п'ятий президент у своєму відеозверненні.

«Суд о другій годині мав випустити Червінського. Друга, третя, четверта – потім вони просто закрили офіс. І сказали, що сьогодні Червінський не вийде. Я не виключаю, що завтра вони готують нову провокацію. Я не виключаю, що влада настільки боїться Червінського, що перейде ще одну червону лінію. І тому я закликаю тисячі людей, які сьогодні зверталися до благодійного фонду, до «Справи громад», до інших організацій – щоби взяти участь у зборі коштів. Друзі, мені дуже потрібна ваша небайдужість. Небайдужість у боротьбі проти справжнього «бєспредела», – звернувся Порошенко.

За його словами, тепер можна забути розмови про верховенство права, про виконання рішення суду, пише 5 канал.

«У нас як не виконується рішення суду про припинення кримінальної справи проти «Прямого» каналу уже пів року – вони думають, що так само можна поступи з Червінським. Наша спільна справа – давайте ми не дамо цього зробити. Давайте, коли ми говоримо про єдність – вона має бути навколо українських воїнів, навколо патріотів, навколо ЗСУ. І не вони своїми Мар'янами Безуглими будуть розхитувати і руйнувати Україну», – закликав політик.

Народні депутати від «Європейської Солідарності», які прибули під Кропивницький ізолятор, підтвердили, що Червінського досі не випустили з-під варти. Кажуть, розвідника досі не випустили через бюрократію – і «завершення робочого дня».

Адвокати зберуться в апеляційному суді зранку середи, 17 липня. Депутати також будуть там – у них є документи, які підтверджують надходження застави.

«Були різного роду затримки. Починаючи від того, що не могли отримати підтвердження, що зайшли кошти застави 9 млн грн, не могли із самого ранку отримати рахунок, на який кошти треба було перераховувати… Адвокати пів дня чекали цієї ухвали, і відповідно, все закрилося, нікого вже немає», – зазначив Михайло Бондар.

Реклама Google

Telegram Channel