Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
Ексголові МВС Віталію Захарченку оголосили ще одну підозру

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДБР.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Ексголові МВС Віталію Захарченку оголосили ще одну підозру

Йому інкриміновано вчинення державної зради, в тому числі в умовах воєнного стану, а також виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікацію її учасників

За даними слідства, колишній український міністр, переховуючись на території країни-агресора від кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти учасників акцій протесту, надає допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Повідомляє Офіс Генерального прокурора

Використовуючи російські медіа та мережу Інтернет, експосадовець здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з російською федерацією. Він взяв участь у створенні та публікації низки відеозаписів, дайджестів, з метою поширення в українському суспільстві російських наративів щодо необхідності ліквідації української держави та її інституцій, зокрема у спосіб заперечення самого факту існування незалежної України.

У своїх виступах він визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, та виправдовує її, прославляє представників збройних формувань країни-агресора. Підозрюваний вдається до завідомо неправдивих доводів про нібито багаторічну ідеологічну підготовку українського суспільства до війни з росією.

Висловлювання експосадовця мають пропагандистський характер та містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на досягнення військово-політичних цілей керівництвом рф стосовно держави Україна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДБР.

Наразі в суді вже розпочалося підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишніх високопосадовців держави, зокрема Президента та керівництва правоохоронних органів, в організації вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів проти учасників Євромайдану. У тому числі їх умисних вбивств та замахів на вбивства, а також терористичного акту.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині жінка незаконно гендлювала з-під прилавка цигарками

Реклама Google

Telegram Channel