Курси НБУ $ 41.26 € 44.98
Президент вручив «Зірку Героя» рідним полеглого захисника з Волині

У свої останні хвилини Герой прикрив собою товариша, чим врятував йому життя.

Фото: Фейсбук.

Президент вручив «Зірку Героя» рідним полеглого захисника з Волині

У День Української Державності Президент Володимир Зеленський вручив орден «Зірка Героя» рідним полеглого на російсько-українській війні володимирчанина Володимира Голядинця

Глава держави зазначив, що шлях України ніколи не був простим і Українська держава зберігає свою незалежність завдяки кожному сміливому та небайдужому українцю.

Про це повідомляють у Володимирській міській раді.

Капітан Володимир Голядинець, позивний Камінь, загинув 19 жовтня 2023 року в місті Авдіївка на Донеччині. Під час евакуації поранених побратимів отримав смертельні поранення внаслідок ворожого танкового обстрілу. У свої останні хвилини прикрив собою товариша, чим врятував йому життя. За місяць, 18 листопада, Герою виповнилося б 26 років.

Офіцер народився в місті Володимир Волинської області. У 2017 році закінчив Володимир-Волинський агротехнічний коледж за спеціальністю «Електрична інженерія» та одразу пішов на строкову службу. У 2018 році вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Наприкінці лютого 2022-го у зв’язку із повномасштабним вторгненням Львівська академія достроково випустила офіцерів з 4-го курсу, щоб вже на початку березня вони вирушили на фронт. Служив молодий офіцер у 110-ій окремій механізованій бригаді імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Був командиром роти та завжди вів за собою підлеглих, чим заслужив повагу й авторитет. Разом із побратимами героїчно боронив місто Авдіївку.

Завдяки його командуванню вдалося відбити близько 30 ворожих наступів поблизу Авдіївки та 15 атак біля Красногорівки. За час служби Володимир отримав відзнаки: «За оборону рідної держави», «За оборону Авдіївки», «Знак пошани» та «За оборону України».

У молодого Героя залишилися мама, вітчим і брат (обоє також військовослужбовці), сестра, бабуся та наречена.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 

Вишиванка молодого захисника з Луцька приєдналася до флешмобу сорочок-мандрівниць (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel