Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
У Луцькому районі місцева амбулаторія отримала дороговартісне обладнання

Набори телемедицини.

Фото: facebook.com.

У Луцькому районі місцева амбулаторія отримала дороговартісне обладнання

Боратинська громада отримала набори телемедицини від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

Первинна медицина Боратинської громади отримала технічне оснащення від USAID – три сучасні набори телемедицини для діагностики пацієнтів. Дороговартісне обладнання вже здійснює свої функції на користь мешканців нашої громади.

Про це повідомляє Боратинська громада.

Телемедицина – це комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги, з використанням засобів дистанційного зв'язку у вигляді обміну електронними повідомленнями.

«Обладнання дуже якісне. Ці комплекти значно кращі, ніж ті, що ми мали раніше, адже оснащені сучаснішим наповненням. Фактично, це мобільний кабінет лікаря, який він може розгорнути, перебуваючи на виклику у пацієнта.

Працює це так: фельдшер приїжджає на виклик, оглядає пацієнта, усі життєво важливі функції організму та оперативно передає інформацію лікарю за допомогою технічних засобів для висновку. Є можливість відеозв’язку, тобто пацієнту не обов’язково бути присутнім перед лікарем фізично.

Ці набори також додатково обладнанні дерматоскопом – пристроєм, що використовується для дерматологічних досліджень пігментних плям, родимок, папілом та інших утворень на шкірі пацієнта. Завдяки цьому ми маємо можливість проводити поверхневий огляд на онкологічні захворювання шкіри та направляти ці результати до онкодерматолога», – підкреслювала сімейний лікар Боратинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Оксана Чертюк.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцькому районі мати і дитина захворіли на лістеріоз.

Реклама Google

Telegram Channel