Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
На Волині шкода, заподіяна браконьєрами під час нересту, склала майже 800 тисяч гривень

В рамках рибоохоронних заходів у порушників вилучено 333 кг водних біоресурсів.

Фото ілюстративне / facebook.com.

На Волині шкода, заподіяна браконьєрами під час нересту, склала майже 800 тисяч гривень

30 червня 2024 року закінчилася нерестова заборона на водних об’єктах Волині, яка тривала з 1 квітня 2024 року

Контроль за дотриманням Правил рибальства, режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду у нерестовий період здійснювали: Волинський рибоохоронний патруль спільно з Державною екологічною інспекцією у Волинській області, службами охорони національних парків, поліцією та 6 прикордонним Волинський загоном.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Під час нерестового періоду працівниками Волинського рибоохоронного патруля було здійснено 52 профілактичних та рибоохоронних рейди. Під час яких було викрито 141 порушення природоохоронного законодавства, а саме: вилов риби із застосуванням заборонених знарядь лову (сітки, кловні, ості, ятері), риболовля з перевищенням знарядь, риболовля на нерестовищах, незаконний продаж заборонених знарядь лову.

Протягом трьох місяців на порушників накладено штрафів на суму 9010 грн. Нараховано шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів риб у водних об’єктах Волині на суму 779 283 грн. Попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 292 845 грн.

В рамках рибоохоронних заходів у порушників вилучено 333 кг водних біоресурсів. Окрім риби, вилучались також заборонені знаряддя лову. Так, у порушників рибальства за актами безгосподарського майна на водоймах області вилучено 104 од. заборонених знарядь лову. Протяжність вилучених заборонених сітних знарядь склала близько 4 км.

Протягом нересту викрито 3 порушення, в результаті яких заподіяно істотну шкоду рибному господарству на суму 642,5 тис.грн. Матеріали таких справ передано в слідчі органи за місцем скоєння правопорушення для прийняття рішення згідно чинного законодавства України, а саме ухвалення рішення про відкриття кримінальних проваджень.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Чому небезпечно купатись у Луцьких водоймах.

Реклама Google

Telegram Channel