Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
У Татарстані імам по телебаченню вчив чоловіків бити своїх жінок

Цей духовний лідер потрапив у скандал.

Фотоколаж 24 канал.

У Татарстані імам по телебаченню вчив чоловіків бити своїх жінок

В Росії по телебаченню показали відео з Тимуром Хазратом Камаєвим – головою мусульманської громади – який учив чоловіків бити своїх дружин

 У Духовному управлінні мусульман (ДУМ) у відповідь на хейт закликали «подивитися подкаст повністю». Проте від цього сенс слів імама не змінився. Як пишуть ЗМІ, його попросили пояснити фрагмент Корану про биття жінок. Імам трактував це як потребу в покаранні дружин, чия поведінка видається чоловікам неправильною.

За версією новоспеченої «телезірки», спершу жінкам потрібно пояснити, що вони «щось роблять неправильно». Наступний крок – «поділ спального ложа». Мовляв, так Коран вчить карати дружин за те, що вони не догоджають своїм обранцям.

Як пояснив імам, коли й сон у різних ліжках не змушує жінку підкоритися волі чоловіка, в хід іде фізичне покарання, яке нібито не має на меті залишити синці чи нанести травми. Зокрема, Тимур Камаєв порадив використовувати місвак – палочку для чищення зубів – і «бити від ліктя».

Фізичне покарання є принизливим способом змусити дружин чинити так, як хочуть їхні чоловіки. Таку думку в маси проштовхував глава мусульманської громади, ще й примовляючи, що для жінки пробачити насилля – благо.

«Якщо дружина пробачить, то для неї це буде благом. Якщо сімʼя збережеться, якщо в подальшому в них хороше життя в сімʼї піде, то для неї буде найкращим шляхом пробачити свого чоловіка й далі красиво жити. Якщо це продовжується й далі регулярно, то потрібно звернутися до хазрату. Якщо чоловік постійно тебе бʼє, то це ненормально», – видав релігійний «знавець».

У ДУМ Татарстану лише порадили обуреним глядачам подивитися повну версію подкасту та не терпіти домашнє насилля, а звертатися до поліції чи інших духовних наставників.

Реклама Google

Telegram Channel