Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
Чому на ПП «Устилуг» в громадянина Німеччини вилучили конячі вітаміни

Продукцію тимчасово вилучили.

Фото Волинська митниця.

Чому на ПП «Устилуг» в громадянина Німеччини вилучили конячі вітаміни

Громадянин Німеччини перетинав кордон через «Устилуг» і для в'їзду обрав смугу руху, позначену символами зеленого кольору

Між тим, у багажному відділенні мав 68 кг вітамінів для коней.

У Волинській митниці нагадали, що так званий «зелений коридор» - це канал спрощеного митного контролю, призначений для перетину кордону України громадянами, які переміщують товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та письмовому декларуванню, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження. Вибір цієї смуги свідчить про факти, що мають юридичне значення.

 

 У той же час (для автомобільних пунктів пропуску) не підлягають оподаткуванню та письмовому декларуванню товари (крім підакцизних та особистих речей), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 Євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг (для громадян, які були відсутні в Україні більше, ніж 24 години і ввозять товар не частіше 1 разу протягом 72 годин).

То що з вітамінами? Так, їх тимчасово вилучили. Складено протокол про порушення митних правил за ознаками, передбаченими у ч. 3 ст. 471 Митного кодексу. Санкція статті встановлює за такі дії штраф у розмірі у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів правопорушення або без такої. До слова, вартість партії харчових добавок, що на фото, становить майже 184 тисячі гривень.

Реклама Google

Telegram Channel