Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
З ворожого полону вдалося звільнити ще 95 захисників (Відео)

Нарешті вдома!

Фото: t.me/Koord_shtab

З ворожого полону вдалося звільнити ще 95 захисників (Відео)

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів

Серед них 49 воїнів ЗСУ (в тому числі учасник «повітряного мосту», який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на «Азовсталь», щоби допомогти заблокованим там підрозділам, та двоє з Повітряних сил),  21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро з Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє з Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Про це повідомляє Координаційний штаб.

Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

Чимало українських бійців, які повертаються, потерпають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, які потребують тривалого лікування. Більшість з них знаходилася в полоні країни-агресорки з 2022 року. Також серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти.

Україна вдячна Об’єднаним Арабським Еміратам за сприяння та посередництво в підготовці обміну.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54-й обмін полоненими. Загалом з ворожої неволі Координаційному штабу вдалося повернути 3405 людей. 

Ми продовжуємо наполегливо працювати над тим, щоби всі українці: як  військовослужбовці, так і цивільні – якнайшвидше повернулися додому, а російська федерація припинила негуманне поводження і тортури над нашими поневоленими людьми.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Президент вручив «Зірку Героя» рідним полеглого захисника з Волині.

Реклама Google

Telegram Channel