Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
Батьки загиблого Героя подарували шеврон сина Валерію Залужному

25-річний молодший сержант Дмитро Церахто, позивний Грек, загинув 16 січня 2023 року, обороняючи від російських окупантів місто Бахмут на Донеччині.

Фотоколаж із сайту victims.memorial.

Батьки загиблого Героя подарували шеврон сина Валерію Залужному

25-річний Дмитро Церахто загинув у стрілецькому бою під час ворожого штурму позицій під Бахмутом 16 січня 2023 року. Він отримав поранення не сумісне з життям

Батьки полеглого воїна Дмитра Церахто передали колишньому головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному шеврон сина

Про це Залужний розповів у telegram. 

Дмитро Церахто був головним сержантом взводу молодшим сержантом і служив у третій окремій штурмовій бригаді. Він мав позивний «Грек». За словами батьків, він дуже вірив у перемогу та поважав Залужного. 

25-річний молодший сержант Дмитро Церахто, позивний Грек, загинув 16 січня 2023 року, обороняючи від російських окупантів місто Бахмут на Донеччині.  Фотоколаж із сайту victims.memorial.
25-річний молодший сержант Дмитро Церахто, позивний Грек, загинув 16 січня 2023 року, обороняючи від російських окупантів місто Бахмут на Донеччині. Фотоколаж із сайту victims.memorial.

 Указом президента Зеленського 6 грудня 2023 року йому було присвоєно звання Героя України з удостоєнням
ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Реклама Google

«Ми отримували його відзнаку від президента України разом з Вами в один день, але посоромились підійти до Вас, висловити Вам свою повагу і передати цей шеврон. Тому просимо Вас вшанувати памʼять про нашого сина і прийняти його зараз», – написали у листі Валерій і Тетяна Церахто.

«Він дійшов до мене. Він у мене…  Памʼятаймо всіх …». Фото – t.me/Zaluzhnui.
«Він дійшов до мене. Він у мене…  Памʼятаймо всіх …». Фото – t.me/Zaluzhnui.

 Залужний відреагував на лист та написав: «Тетяна і Валерій. Він дійшов до мене. Він у мене…  Памʼятаймо всіх …»

Читайте також: Чорна звістка надійшла на Волинь: на передовій загинув Захисник із Шацького краю.

Telegram Channel