Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
Шок від «Слідства.Інфо»: в селі Кринки безвісти  зникли... 788 українських військових

Кринки – село, стерте з лиця землі.

Фото із сайту slidstvo.info.

Шок від «Слідства.Інфо»: в селі Кринки безвісти зникли... 788 українських військових

При цьому кількість загиблих військових, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати, є значно меншою – 262 захисники

За даними поліції, 788 українських військових зникли безвісти під час оборонної операції в селі Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області з жовтня 2023-го по кінець червня 2024-го.

Про це йдеться у матеріалі «Слідство.Інфо».

За даними видання, зараз війна з росіянами іде на островах поблизу Кринок. 

«Слідство.Інфо» поспілкувалося з десятком матросів, човнярів і медиків із різних бригад морської піхоти, які або були у Кринках, або доправляли туди людей. 

Більшість з них каже, що оборона Кринок було з самого початку надважкою задачею з обмеженим ресурсом. 

«Особливо важко було туди заходити в жовтні на зиму», – зазначив один з офіцерів, який брав участь у цій операції. 

Реклама Google

Дехто з учасників висадки на Кринках вважає, що спочатку обороняти село і пробувати розширювати плацдарм було можливо, але коли село стерли вщент, і не залишилось навіть руїн, то десь наприкінці зими завдання з утримання цих позицій стало для багатьох «дорогою в один кінець», хоч «Слідству.Інфо» вдалось відшукати людей, які в Кринках були тричі.

Але коли село стерли вщент, і не залишилось навіть руїн, то десь наприкінці зими завдання з утримання цих позицій стало для багатьох «дорогою в один кінець».

У поліції журналістам вдалось дізнатись, яка кількість українських військових зникла безвісти в одному селі Кринки Херсонської області на Лівому березі Дніпра.

788 чоловіків розшукують як офіційно зниклих безвісти там у період з жовтня 2023-го по кінець червня 2024-го. При цьому кількість загиблих військових, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати, є значно меншою – 262 захисників за цей період. 

Читайте також: Чотирьох волинян повернули з полону.

Telegram Channel