Курси НБУ $ 41.46 € 45.35
На Волині зросла захворюваність на кишкові інфекції

У стаціонарі перебувають троє дорослих з кишковими розладами, а в дитячому відділенні – 29 пацієнтів.

Фото: Суспільне Луцьк.

На Волині зросла захворюваність на кишкові інфекції

Більшість пацієнтів – діти

Рівень захворюваності такий самий, як торік, розповіла медична директорка закладу Ірина Капустіна.

Повідомляє Суспільне Луцьк

У стаціонарі перебувають троє дорослих з кишковими розладами, а в дитячому відділенні – 29 пацієнтів.

Звертаються ті, у кого висока температура, часті та рясні випорожнення. Семеро пацієнтів розповіли, що в них з’явилися прояви кишкової інфекції після того, як вони покупалися на водоймах поблизу Луцька.

«Найбільше – це є Еширихія коліпротей. В трьох дітей підтверджено саме протей мірабіліс. Серйозних інфекцій, сальмонеладизентерія – на даний час такого немає», – каже лікарка.

Симптоми гострих кишкових інфекцій, за яких потрібно звертатися до лікарні

  • сухість у роті та горлі;
  • підвищена температура, що супроводжується діареєю і блювотою;
  • переймоподібні болі в животі;
  • незначне сечовипускання або його відсутність.

Профілактика гострих кишкових інфекцій

  • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
  • не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
  • мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;
  • не нехтувати часом термічної обробки продуктів з м’яса та риби тощо.

Як уникнути кишкових інфекцій

  • купуйте продукти в санкціонованих місцях продажу чи офіційних торгових мережах;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70°С, не залишайте готову їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності електроенергії не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Батьки загиблого Героя подарували шеврон сина Валерію Залужному

Реклама Google

Telegram Channel