Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
«Якщо зараз здатися, частина українців буде знищена,  інша – стане рабами»

«СРСР був куди сильнішим за Афганістан, але програв війну та зник із мапи світу. На росію чекає те саме».

Фотоколаж із сайту tsn.ua.

«Якщо зараз здатися, частина українців буде знищена, інша – стане рабами»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Богдан БУТКЕВИЧ, журналіст, на тлі катастрофічного браку електрики закликав вже думати, як вижити взимку: «Думайте, як виживати. Прямо зараз. Не слухайте заспокійливу маячню від влади. Метикуйте самі: і в плані альтернативних джерел енергії, і, як та що їсти, як митися. І чим грітися в мороз, коли батареї, якщо й будуть, то дуже номінально. Зима наближається».

Петро ОЛЕЩУК, політолог, про ракетний обстріл росіянами лікарні «Охматдит»: «Є ще один додатковий фактор, який підтверджує терористичний характер дій росіян. Цього разу теракт супроводжувався масштабною інформаційною кампанією, синхронізованою, і, очевидно, спланованою організаторами теракту. Низка вітчизняних «лідерів думок» та «блогерів» (типу лікаря Євгенія Комарова. – Ред.) кинулись просувати наратив про «негайний мир» з росіянами через «страшний теракт». Власне, саме так він і мав діяти, за задумом. А «спеціально навчені люди» тут просто підказують аудиторії, у якому напрямку повинні рухатися їхні думки».

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про інформаційний супровід мобілізації: «За останні місяці дуже багато моїх знайомих і друзів мобілізувалися. Спокійно, без кіпішу отримали повістку, пішли в ТЦК і поїхали в навчальний центр. Ви бачили про це новини? Тренди? Ні. Зате кожний день у «Топі» історії якихось ухилянтів. У трендах ниття про «де мої права, хочу жити за кордоном»... Вам будь-який командир скаже, що моральний дух підрозділу є основою успішного виконання завдань. Так ось, ми свій моральний дух активно «промахуємо». А потім дивуємося, що фронт «тріщить», волонтери опускають руки і блогери «женуть пургу» у стилі «припиніть війну».

Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, воїн ЗСУ, про мир: «Жодних домовленостей про припинення вогню чи «заморозку» конфлікту з рф без нанесення їй чутливої військової поразки не може бути по одній простій причині: не існує механізму гарантій. Зовсім не існує, взагалі, в природі, на планеті. Немає такого варіанту дипломатичного договору, який завадив би рф повторити агресію через рік, тільки на кращих для себе умовах – із можливістю «бахнути» по нас не кількома, а кількома десятками накопичених «Кинджалів».

Валерій ПЕКАР, публіцист, про те, як реагувати на дії та слова путіна: «Якщо «каґебешник» хоче від вас чогось – робіть навпаки. Хоче зневіри – продовжуймо вірити. Хоче апатії – діймо з подвоєною силою. Хоче ненависті – зберігаймо холодну лють. Хоче розколу – гуртуймося, як ніколи».

Сергій ГРОМЕНКО, історик, про те, чому Україна отримує від США дозовану військову допомогу: «До листопадових виборів ми так і отримуватимемо необмежені слова підтримки та обмежену військову допомогу. І лише після голосування, чим би воно не закінчилося, можливі зрушення. А на добре чи зле – не беруся припускати. Втім, в історичній перспективі я все одно залишаюся оптимістом. СРСР був куди сильнішим за Афганістан, але програв війну та зник із мапи світу. На росію чекає те саме».

Остап УКРАЇНЕЦЬ, письменник, про тих, хто закликає припинити чинити опір російським загарбникам нібито заради миру: «Ті, що закликають зараз до миру за всяку ціну, якраз готові пожертвувати десятками й сотнями тисяч життів своїх цивільних співвітчизників, аби тільки це відбулось не в них на очах і була більш-менш тверда надія, що їх це омине. Їм байдуже, скільки українців загине насправді, якщо ці українці виглядатимуть просто як цифри, про які вони навіть не дізнаються. Це люди, ладні погодитись на геноцид власного народу за примарний шанс не стати його жертвою. Видавати людожерство за гуманізм – украй по-російськи». 

Михайло УХМАН, воєнний журналіст, про заклики до «миру» за будь-яку ціну: «Якщо зараз здатися, частина українців буде знищена, інша – стане рабами. Нікого з нас не будуть жаліти. Всіх, хто воював, активно волонтерив – чекають тюрми і смерть. Інші будуть працювати на московську владу і воювати в московській армії. Не вірите? Запитайте тих українців, які живуть на тимчасово окупованих територіях. За кого зараз воюють чоловіки, яких насильно мобілізують російські окупанти?».

Сергій ВАРАКІН, командир роти снайперів 58-ї бригади ЗСУ, звернувся до дівчат та жінок: «Зараз дуже багато проблем у бійців через те, що їхні дівчата, дружини їм якісь вимоги висувають. Мало приїжджаєш – все, ми розходимося. І він у депресії ходить там. Просить, командире, можна, я з’їжджу на день-два, тому що там – капець. Я хочу звернутися до таких жінок, дівчат. Шановні, ви маєте неймовірно підтримувати своїх хлопців, які тут, бо їм – у сто разів важче морально, ніж ви собі можете уявити. 
От ви собі уявили, як йому там важко, помножте це на сто. Плюс те, коли ви йому тріпаєте нерви, він впадає в депресію, він може натворити все, що завгодно. Тому в мене до вас велике прохання – підтримувати своїх коханих людей, берегти, цінувати». 

Володимир АР’ЄВ, народний депутат, про росіян: «…Це – незмінні варвари у будь-якому столітті, які своєю жорстокістю і прагненням нищити, створюють похідні проблеми, задовольняючи свої маніакальні пристрасті. І саме тому має бути знищена їхня основа – російська імперія. Остаточно. На друзки. Без неї вони перетворяться на пʼяних вироджених боягузів, які не гідні нічого, крім зневаги». 

Читайте також: «Ти стріляв у мову, а не в жінку»: поетеси з Волині зворушливо написали про Ірину Фаріон.

Реклама Google

Telegram Channel