Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
І сьогодні люди йдуть за зціленням до Ракової кринички

І слово Боже в цьому святому місці звучить по-особливому.

Фото із сайту Павлівської територіальної громади.

І сьогодні люди йдуть за зціленням до Ракової кринички

В десяту п’ятницю після Пасхи, яка є особливим днем для мешканців села Старосілля Павлівської громади Володимирського району, біля відомого місцевого колодязя відбулося богослужіння й освячення води

Вже традиційно цього дня тут, у мальовничому куточку села, збираються духовенство, віряни, мешканці сусідніх населених пунктів, паломники. Як і щороку, в очікуванні дива,  біля Ракової кринички люди очікували на слово Боже й освячення водички, яка є цілющою.

Легенда розповідає, що в давнину з царської тюрми втік несправедливо засуджений в’язень. Він проходив тими місцями, й коли забракло сил – упав на землю. І раптом сталося диво:  в якийсь момент з-під землі почало струменіти джерело. А з води виліз рак та клішнями перекусив кайдани утікача.

В’язень вижив, а криничку, яка утворилася на цьому місці, назвали Раковою. Кажуть, що вода з неї дуже помічна, допомагає зцілитися багатьом недужим.

І раптом сталося диво:  в якийсь момент з-під землі почало струменіти джерело. А з води виліз рак та клішнями перекусив кайдани утікача. 

І на цей раз, пригадавши цю притчу, учасники зустрічі, помолились біля знакового місця. Очолив Водосвятний молебень архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей. Його Високопреосвященству співслужили єпархіальний благочинний Іваничівського благочиння протоієрей Андрій Мельничук, Володимирський благочинний протоієрей Василь Мавдрик, настоятель місцевого Іоано-Богословського храму протоієрей Михайло Мороз, Володимирське та Іваничівське духовенство.

Після завершення спільної молитви та освячення цілющої води, отець Михайло Мороз подякував усьому духовенству за молитву, а всім присутнім – за участь у цій неординарній події, за поклоніння святому місцю.

Кожен мав можливість набрати водички, яка, якщо вірити, приносить благодать і здоров’я.

«По вашій вірі дасться вам!» – цей біблійний вислів не раз знаходив підтвердження в житті. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel