Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
На окупованих територіях  росіяни викопують... труни загиблих українських воїнів

росіяни зрівняли могили українських захисників із землею.

Фото: www.radiosvoboda.org.

На окупованих територіях росіяни викопують... труни загиблих українських воїнів

На загарбаній частині Херсонщини росіяни зрівняли могили наших захисників із землею

Зокрема, у селищах Каланчак та Брилівка вони викопали та вивезли труни українських військових, які загинули у перший день повномасштабного вторгнення. Про це повідомила депутатка Херсонської міської ради Оксана Погомій. «Я не знаю для чого це окупанти зробили, але на минулому тижні у Каланчаку (Скадовський район Херсонської області – Ред.) вони розкопали три могили з загиблими нашими військовими, котрі загинули у перший день повномасштабного вторгнення. Цих військових поховали наші люди. А росіянам чомусь знадобилися ці труни з українськими загиблими воїнами. А ще близько 10 трун вирили у Брилівці (селище Виноградівської громади Херсонського району Херсонської області. – Ред.)», – зазначила Погомій. 

За її даними, росіяни зрівняли могили українських захисників із землею. Куди вони повезли останки військових, невідомо. «Можливо, загарбники це збираються використати в обміні полонених», – припустила депутатка Херсонської міської ради. 
Вона зауважила, що росіяни на окупованих територіях роблять все можливе, аби зрівняти з землею бодай якесь нагадування про українських воїнів і взагалі про Україну. 

Додамо, що вони це робили завжди в історії. Після загарбання Західної України московити підірвали чи в інший спосіб зруйнували тисячі реальних та символічних могил борців за волю України. Ми досі не знаємо, де поховано останки керівника УПА Романа Шухевича. Як і мільйонів вбитих під час Голодомору. Дика російська орда найжорстокішими методами бореться з народною пам’яттю та історією. Так вона перемолола багато народів. Але на українцях зламає зуби.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel