Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
На Волині ірландець надає прихисток дітям війни (Відео)

Персонал центру – вчителі і вихователі, які люблять дітей і готові їх підтримати.

Фото: tv_rada.

На Волині ірландець надає прихисток дітям війни (Відео)

Серед жахів війни, після довгих виснажливих евакуацій, вибухів і страху, ці діти знайшли прихисток у реабілітаційному центрі «Відкриті двері», що на Волині

Тут безпечно і просторо, багато іграшок та яскравих кольорів, а головне — персонал центру - вчителі і вихователі, які люблять дітей і готові їх підтримати.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Рада», пише Інсайдер Медіа.

Ірландець Джеймс-Тимофій Слоан, який понад 20 років мешкає в Україні, заснував Волинський обласний благодійний фонд «Відкриті Двері», щоб разом із дружиною допомагати українським дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. У вересні 2004 року подружжя переїхало в Україну на постійне проживання.

«В Україні ми були під час важких моментів: 2005 рік, 2014 рік і 2022 рік. Ми були на заправці зранку 2022 році, коли перші ракети полетіли в нашу сторону. Ми вирішили, що нікуди не будемо їхати звідси. Ну, і, звичайно, своє натхнення ми беремо з пана Зеленського. Він тепер світовий лідер. Він міг би поїхати з України зі своєю сім'єю, але вирішив залишити тут і направляти країну, будучи на передовій», - сказав Слоан.

Історія реабілітаційного центру почалася у 2017-му з придбання невеликої будівлі. Після капітальних ремонтів центр має п'ять поверхів. Тут є дві їдальні, медична кімната та ванна, простора ігрова, також велика кухня з сучасною зоною видачі. Для комфорту дітей встановили теплу підлогу в усій будівлі і великі ліфт.

«Ми віримо, що побудували щось надзвичайно унікальне навіть в Європі. У нас є місця для 60 дітей в цій будівлі. Всі спальні мають теплу підлогу, мають всі зручності, також є кнопки аварійного виклику. У нас постійно будуть діти з проблемних територій України, діти, які мають, можливо, певні проблеми, діти з неблагополучних сімей або діти, яким немає де бути… щоб вони були разом з нами і навіть зі своїми родинами тут 365 днів в рік. Будівля повністю була налагоджувана за приватні кошти, також все буде функціонувати виключно за приватні кошти», - додав Джеймс-Тимофій.

Усі спальні оснащені кондиціонерами і мають ванні. У таких кімнатах може проживати від двох до шести дітей. Реабілітаційний центр має власну електропідстанцію, потужний дизельний генератор, а також сонячні панелі. Працює і багаторівнева система очищення води.

Окрім басейну, для малечі побудоване футбольне поле, є баскетбольний майданчик та столи для настільного тенісу, а гойдалки і батут ніколи не простоюють.

Ось ці картини, якими прикрашений весь реабілітаційний заклад, написані вихованкою центру Катериною Михайлюк. Дівчині уже 23 і вона працює адміністратором у місцевій арт-галереї.

«У нашій будівлі можете побачити багато картин, які намальовані місцевою художницею. І це та сама дівчина, якій ми допомогли багато років тому нашою програмою. Ми дали їй працю на 3 роки, і 3 роки вона малювала картини для цього дому. Звичайно, приємно бачити дітей, які зростають, розвиваються і чогось досягають в житті», - наголошує засновник БФ.

У центрі запровадили систему фінансової підтримки і грамотності. Зокрема діти, які залишаються на тривалий термін проживання, отримують щотижня кишенькові гроші. Якщо вони заощадили певну суму, то вона подвоїться. Також для хлопців та дівчат організовують подорожі до США, Англії, Шотландії, Північної Ірландії та Європи. А у 18 років ті вихованці, які хочуть залишити реабілітаційний центр, мають змогу оселитися у квартирах, які придбані меценатами на безоплатній основі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як правильно зберігати продукти у період відключення світла.

Реклама Google

Telegram Channel