Курси НБУ $ 41.42 € 45.26
Король Британії Чарльз ІІІ потиснув руку Володимиру Зеленському

Президент України подякував Королю Великої Британії за потужну підтримку України.

Фото – x.com/RoyalFamily.

Король Британії Чарльз ІІІ потиснув руку Володимиру Зеленському

Боже, бережи Короля Великої Британії і Президента України!

Король Великої Британії Чарльз ІІІ зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Бленгеймському палаці, на полях саміту Європейської політичної спільноти. 

Про це інформує «Європейська правда» з посиланням на офіційний X (Twitter) британської королівської родин

Увечері 18 липня пресслужба королівської родини опублікувала фото зустрічі Чарльза ІІІ із Зеленським.

«Сьогодні Король прийняв Президента України Володимира Зеленського після зустрічі Європейської політичної спільноти у  Бленгеймському палаці», – зазначили в описі. 

Як нагадує «Українська правда», 17 липня Король Великої Британії Чарльз III виголосив промову з програмою діяльності нового лейбористського уряду, де була згадана і Україна.

Король зазначив, що уряд «продовжить надавати повну підтримку Україні та її народу, а також прагнутиме відігравати провідну роль у наданні Україні чіткого шляху до членства в НАТО».

Реклама Google

Перша зустріч Зеленського із новим прем’єром Британії Кіром Стармером відбулася на полях саміту НАТО у Вашингтоні минулого тижня. 

Міністр закордонних справ нового уряду Великої Британії Девід Леммі в інтерв’ю «ЄвроПравді» у Вашингтоні підтвердив, що затверджені попереднім урядом консерваторів плани підтримки України, зокрема щодо обсягів фінансування, залишаються чинними.

Також він сказав, що в уряді думають над запитом України щодо дозволу застосовувати крилаті ракети Storm Shadow углиб території росії.

Читайте також: Трамп Україну не покине – так заявив Борис Джонсон після особистої зустрічі.

Telegram Channel