Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Як не просили за Коломойського «теледіви» Мазур і Мосейчук з  «1+1», але суд залишив одіозного олігарха під вартою

Суд продовжив бізнесмену Ігорю Коломойському термін тримання під вартою до 2 вересня 2024 року.

Фото із сайту unian.ua.

Як не просили за Коломойського «теледіви» Мазур і Мосейчук з «1+1», але суд залишив одіозного олігарха під вартою

Більше того, суддя цього разу не змінила – не зменшила – розмір застави за одіозного олігарха

Шевченківський районний суд міста Києва залишив під вартою колишнього власника Дніпра Ігоря Коломойського – до 2 вересня 2024 року.

Відповідне рішення було ухвалено суддею Оленою Чайкою, повідомляє УНІАН.

«У задоволенні клопотання відносно Коломойського Ігоря Валерійовича запобіжного заходу у вигляді особистої поруки відмовити. Клопотання старшого детектива… про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити. Продовження строку тримання під вартою підозрюваного Коломойського визначити терміном на 47 днів, тобто до 2 вересня 2024 р. Визначити Коломойському розмір застави у розмірі 650 тис. розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У разі внесення застави на Коломойського покладено ряд зобов'язань. Зокрема, прибувати за викликом до суду у цьому кримінальному провадженні; не виїжджати за межі населеного пункту місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детективів про зміну місця проживання та засобів зв'язку; утримуватись від позапроцесуального спілкування з особами, що перебувають у статусі свідків у даній справі; здати на зберігання відповідним органам державної влади свої паспорти та інші документи для виїзду за кордон.

Визначити строк дії покладених на підозрюваного обов'язків терміном на 2 місяці з моменту внесення визначеної застави», – йдеться в рішенні.

Реклама Google

Нагадаємо, Ігор Коломойський перебуває під вартою з 2 вересня 2023 року. За цей час йому вручили чотири підозри:

= У справі шахрайства за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки щодо легалізації 500 млн гривень та їх виводу за кордон;

= У заволодінні 9,2 млрд гривень Приватбанку;

= У незаконному заволодінні 5,8 млрд гривень у період з 2013 по 2014 рік;

= В організації замовного вбивства.

На суді виступали представники групи поручителів, серед яких, зокрема, були й відомі телеведучі Алла Мазур та Наталія Мосейчук.

Читайте також: Це рекорд: удари блискавок спричинили на Волині за добу аж 5 пожеж.

Telegram Channel