Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
«Доньки досі не можуть звикнути, що тата немає», – сім'я загиблого волинянина Романа Гаврилюка (Відео)

Друзі захисника готують благодійний забіг пам’яті Романа Гаврилюка у Центральному парку Луцька.

Фото: Суспільне Луцьк.

«Доньки досі не можуть звикнути, що тата немає», – сім'я загиблого волинянина Романа Гаврилюка (Відео)

Дружина військовослужбовця-розвідника, майстра спорту України з легкої атлетики, у травні отримала повідомлення про смерть чоловіка на Луганщині

У новому будинку, який побудували разом з чоловіком, встигли прожити два місяці до 24 лютого 2022 року. Роман 18 років був прикордонником. За час повномасштабної війни спочатку служив у Чопі на Закарпатті, потім – у Луцькому прикордонному загоні, а з грудня 2023 року – у прикордонному загоні на Луганщині.

Розповідає Суспільне Луцьк

«Він був розвідником. Спочатку він ходив на 5-7 діб, потім 2-3 дні відпочинку, ми спілкувалися. Уже з квітня місяця він ходив на завдання на 25 діб. 16 травня, у четвер, почався бій і він загинув, а мене сповістили аж у суботу, 18 травня», — розповідає дружина.

Романа застрелили у спину, пряме попадання від російської групи ДРГ. Старшій донці Даринці про загибель батька жінка розповіла одразу. Дівчинка дуже плакала, а менша попросила побути сама.

«Вона лягла, так повернулася і дуже просила побути сама в кімнаті. Сидить так і каже: мам, давай напишемо СМС. А я кажу: «Кому?» А вона: «Ой, я забула, не важливо». Тобто, згадує, що можна було татові написати СМС і він її колись прочитає. Дуже важко», – говорить Тетяна.

«Доньки досі не можуть звикнути, що тата немає», – ділиться жінка.

Спортивний характер і здібності передалися від батька їй, каже старша донька Дарина. Мріє дорослішати у вільній Україні, де з сестрою втілюватиме в життя татові настанови та завжди пам'ятатиме, яким він був.

«Холодно, мете і тато з нами будує сніжний будинок. Хоч в ньому ніхто не грався, але такі емоції були тоді, як ми ту воду носили, вода виливалась, сніг туди трамбували. Це мені найбільше запам'яталося», – говорить Дарина.

18 липня Роману Гаврилюку мало би виповнитись 42 роки. Він народився 1982 року в селі Красносілля Рівненської області. Його мама працювала продавцем, а тато будівельником, сестра має медичну освіту, розповідає дружина. Він навчався у Красносільській школі, закінчив 11 класів, вступив до Луцького університету імені Лесі Українки на спеціальність фізичне виховання. В один із приїздів після змагань познайомився з Тетяною.

«Він був дуже романтичним, навіть бувши там на сході завжди присилав будь-яку картинку квітів, яка там квітка мала можливість зацвісти на тій чорній землі… Тато завжди дарував квіти, то тепер квіти мені дарують доньки», – каже Тетяна.

Після загибелі чоловіка 16 травня цього року дружині повернули його військовий одяг і спорядження. Дещо планує залишити, а дещо віддати у школу, де вона працює.

Зі слів дружини, для сотні людей у Луцьку Роман Гаврилюк був тренером із бігу та тріатлону.

21 липня, друзі захисника готують благодійний забіг пам’яті Романа Гаврилюка у Центральному парку Луцька. Організовують захід з нагоди дня народження спортсмена, який припадає на 18 липня.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Арештували майно довіреної особи Януковича на понад 1 мільярд гривень (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel