Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Герой-розвідник Роман Червінський виходить на волю

У Шевченківському райсуді Києва триває засідання у справі про хабарництво щодо ексрозвідника Романа Червінського, 18 липня 2024 року.

Фото: Суспільне Новини/Анна Самара,

Герой-розвідник Роман Червінський виходить на волю

Понад рік він був за ґратами у справі, яка «розсипалася» на очах. Близько сотні охочих взяти героя на поруки, неймовірного розміру застава і, нарешті, – воля. Та чи будуть якісь наслідки для замовників цього судилища?

Роман Червінський – на волі. Відбулися дуже серйозні події. І дуже далеко від України. Звільнення легендарного розвідника – один із відголосків усього того, що сталося після недавнього провалу Зеленського у Вашингтоні. 

Терпець увірвався. Поки всього не знаємо, але схоже, що і в президента, і в його «менеджерів» мають бути дуже серйозні проблеми. Із цієї ж серії – понеділкова «санітарна» пресконференція Зеленського. Не хочу наврочити, але щось мені підказує, що «зелені» догралися у свої брудні ігри.

А поки – про перші події. Звільнення Романа Червінського – це лише перший крок. Навіть конкретно в цій розправі проти нього. Треба ще закрити незаконне провадження, відправити на нари сепаратистів-прокурорів, фальшувальників-слідчих і суддів у цій справі, назвати поіменно всю ту бидлоту, яка підспівувала владі проти Героя. З колегами ділилися оцінками – чекаємо відголосу по Татарову...

Головне, що й на цьому етапі в нас оперативно відреагував Петро Порошенко і гарантував внесення застави в будь-якій частині суми із тих 9 мільйонів гривень, яка буде необхідна. 

Історія повторюється. Зеленський давніше посадив у тюрму бойового генерала Марченка. Петро Порошенко його фактично викупив, сплативши абсолютну більшість застави. А Марченко в березні 2022 року врятував Миколаїв, Одесу та ще багато наших міст. Визволив би й Херсон, і до Криму б прорвався, якби не ця зрадницька влада... 

Вірю, що Червінському ще випаде можливість не раз прислужитися Україні його неймовірними талантами й уміннями!

Від редакції: що відомо про цю справу

Роман Червінський – офіцер Сил спецоперацій і колишній співробітник Головного управління розвідки. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень під час спроби викрадення російського військового літака. 

За матеріалами справи, Червінський разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію – заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Натомість влітку 2022 року росія обстріляла аеродром «Канатове» у Кіровоградській області. Унаслідок ракетного удару загинув командир військової частини та зазнали поранень 17 військовослужбовців. Також було повністю знищено 2 бойові винищувачі

Повітряних сил ЗСУ, а злітну смугу, техніку та будівлі було пошкоджено.

Романа Червінського затримали 25 квітня 2023 року. СБУ наполягає, що виступала проти проведення цієї операції, і її проводили попри заперечення спецслужби та без згоди відповідних державних органів. Червінський натомість заявив, що всі заходи в її межах санкціонували голова СБУ (на той момент – Іван Баканов) і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

Тарас ЧОРНОВІЛ, ексдепутат ВР, політичний експерт.

Читайте також: «В Україні пропонують створити нове міністерство (Відео)».

Реклама Google
 

Telegram Channel