А ви готували чорничну смокву?
У цій страві максимально зберігається смак ягоди, а готувати її можна й зовсім без цукру
Складники:
• 600 г чорниць;
• 200 г цукру (за бажанням);
• 1–2 ст. л. цукрової пудри.
Приготування:
Ягоди збити в блендері, протерти через сито, змішати з цукром, варити на повільному вогні під відкритою кришкою 30 хвилин, періодично помішувати.
Застелити деко пергаментним папером, змастити тонким шаром олії без запаху, вилити та розрівняти теплу чорничну масу шаром 2 – 3 мм.
Сушити смокву в духовці за температури 40 – 50° C до готовності (приблизно чотири години). Вона має добре відокремлюватися від паперу й не липнути до рук.
Підсушений пласт смокви посипати цукровою пудрою, скрутити в трубочку й нарізати рулетами бажаного розміру.
Зберігати в контейнері у холодильнику.
Читайте також: Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски.