Курси НБУ $ 41.32 € 42.99
А ви готували чорничну смокву?

Спробуйте – це просто і дуже смачно!

Фото із сайту vogue.ua.

А ви готували чорничну смокву?

У цій страві максимально зберігається смак ягоди, а готувати її можна й зовсім без цукру

Складники:

• 600 г чорниць;
• 200 г цукру (за бажанням);
• 1–2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:

Ягоди збити в блендері, протерти через сито, змішати з цукром, варити на повільному вогні під відкритою кришкою 30 хвилин, періодично помішувати. 

Застелити деко пергаментним папером, змастити тонким шаром олії без запаху, вилити та розрівняти теплу чорничну масу шаром 2 – 3 мм. 

Сушити смокву в духовці за температури 40 – 50° C до готовності (приблизно чотири години). Вона має добре відокремлюватися від паперу й не липнути до рук. 

Підсушений пласт смокви посипати цукровою пудрою, скрутити в трубочку й нарізати рулетами бажаного розміру. 

Зберігати в контейнері у холодильнику.

Читайте також: Чи можна дітям їсти … «дитячі» сосиски.

Реклама Google

Telegram Channel