Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Як ефективно позбутися равликів

Знадобиться знати!

Фото ілюстративне.

Як ефективно позбутися равликів

Слимаки дуже швидко плодяться та можуть знищити увесь врожай, якщо їх вчасно не позбутися. Застосувавши кілька лайфхаків, зможете забути й про сам вигляд цих молюсків до кінця літа

Шкідники дуже люблять вологу, тому ви можете помітити їх рано-вранці чи після дощу на городі. Чекати, що слимаки покинуть ділянку самостійно, – марна справа, тому краще візьміть на озброєння те, чого вони бояться: не люблять щебінь, пісок, сіль та яєчну шкаралупу.

Чим посипати город від равликів

Також позбутися слимаків можна за допомогою золи, торфу, піску, використаного чаю чи кави. Посипте ними ґрунт навколо рослин, які найбільше атакують слимаки.

Дачники кажуть, що золою ділянку треба посипати кожних 10 днів та після дощу. Кава та чай мають відлякувальний ефект – 7 днів, далі треба поновити місце обробки свіжими відходами. А от торф та пісок можуть стояти довго.

Кухонні засоби від слимаків

Спробуйте відлякати їх за допомогою солі, яка є в кожному будинку. 500 грамів калійної солі розведіть в 5 літрах води. Коли рідина потемніє, обприскайте нею листя та ґрунт навколо рослини.

Порятунком може стати й оцет

Вам потрібно взяти 100 міліграмів рідини на 5 літрів води. Обприскайте отриманою сумішшю рослини та землю біля них. Щоб була максимальна ефективність, розпилюйте цей розчин раз на тиждень упродовж місяця, наголошують porady.24tv.ua.

Юлія ТУРЕЛИК.

Читайте також: «20 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google
 

Telegram Channel