Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
«Я не відчував болю…»:  ці фото хірурга з України  облетіли увесь світ

Увесь світ побачив черговий факт жорстокості росіян і те, наскільки сильно горе об’єднало українців.

Фотоколаж із сайту khreschatyk.news.

«Я не відчував болю…»: ці фото хірурга з України облетіли увесь світ

Після нещодавнього обстрілу росіянами найбільшої дитячої лікарні нашої держави в Києві хірург «Охматдиту» Олег Голубченко врятував маленького пацієнта, потім кинувся у закривавленому одязі розбирати завали

Після нещодавнього обстрілу  росіянами найбільшої дитячої лікарні України в Києві хірург «Охматдиту» Олег Голубченко врятував маленького пацієнта,  потім кинувся у закривавленому одязі розбирати завали

Про лікаря «Охматдиту» Олега Голубченка написали  всі провідні ЗМІ планети.
Про лікаря «Охматдиту» Олега Голубченка написали всі провідні ЗМІ планети.

«Апарат під час прильоту розбився – і дитина опинилась без вентиляції»

Хірург «Охматдиту» пригадав, що в момент обстрілу робив операцію. «Ми почули вибухи під час операції, анестезіолог каже:

«Десь збивають ракети»,  ну тоді, відповідаю, пришвидшимось трошки, щоб закінчити. Нам ще залишалось десь годинку працювати. А потім якийсь свист – і я опинився на підлозі, скло летить, вікна лежать. «Хто живий? Всі – живі? Все – нормально?

Це – «прильот»?». Анестезіолог каже: «Я тут, я тут»… 

Лікар також розповів про порятунок дитини, яка у той момент була на операційному столі. «Апарат під час прильоту просто зламався, він розбився, і дитина опинилась без вентиляції. Ну ми знайшли мішок Амбу (ручний апарат для штучної вентиляції легень.– Ред.), під’єднали його, анестезіолог перевірив, що все в порядку з дитиною, і я подивився на асистента, на медсестру, кажу, що «давайте спускатись до реанімації», а звідти вже в сховище. Ну потрошки так, один за одним пішли з дитиною на руках», – казав Олег Голубченко.  

Одразу зателефонував вагітній дружині та повідомив, що з ним все добре.

Медик зазначив, що він одразу зателефонував вагітній дружині та повідомив, що з ним все добре. Далі – закривавлений – побіг до розтрощеної токсикології розбирати завали. «Я не знаю як, але не відчував болю», – каже він та додає, що згодом з його спини витягнули скло…

«У 2014-му році зробив свій свідомий вибір, де хочу далі жити й працювати»

Олег Голубченко – уродженець Сімферополя, навчався у Криму. «У 2014-му році зробив свій свідомий вибір, де я хочу далі жити й працювати. Перебрався до Києва практично без нічого до гуртожитку. Так у Києві й залишився», – наголосив лікар.

Голубченко зазначає, що в Криму рідних людей не залишилося: батьки живуть на підконтрольній території України, сестра, яка також поїхала з Криму ще у 2009–2010 році, живе в Одесі. «Є в Криму мій дядько, брат татів, але я не хочу це обговорювати. З тим, хто в Криму ні я, ні мої батьки не спілкуємося. Ми у 2014 році, повірте, дуже багато там залишили усього, щоби бути в Україні», – підкреслив хірург.

Лікар також розповів, що після 2014 року їздив не лише додому, в Крим, а й до москви, оскільки  там були медичні конференції.

Однак спогади про спілкування з російськими колегами до повномасштабного вторгнення у Голубченка негативні. «Щодо росіян, то навіть коли перетинався з ними на конференціях у Європі, вони ставилися до тебе якось зверхньо, як до малоросів. Це зневага була до мене, до будь-кого з України таке ставлення – зневага. Це я кажу про людське ставлення», – зазначив лікар.

Він каже,  не міг подумати, що дуже скоро буде лікувати людей, яких росіяни катували під час окупації Київщини…

Лія ЛІС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel