Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Місто на Волині відвідали благодійники з Німеччини

Представники БФ «Колпінг Зелігенштадт» доставили в місто значну партію гуманітарної допомоги, яку відразу вручили в різні установи громади.

Фото: Фейсбук.

Місто на Волині відвідали благодійники з Німеччини

Протягом трьох днів у Нововолинській громаді працювали представники благодійного фонду «Колпінг Зелігенштадт»

Зокрема, члени правління фонду Хорст Гаппель, Хайнц Венцель і Райнер Нойбауер. Разом із ними прибув і добрий друг Нововолинська, який допомагає нашій громаді з перших днів війни, Даріуш Гжелінський, член виконавчої ради ХДС Фронгаузен та член виконавчої ради Europa-Union Offenbach e.V».

Про це інфоромують у Нововолинській міській раді.

Привітав гостей міський голова Борис Карпус. Супроводжували партнерів заступниця міського голови Ніна Шумська, радниця Катерина Варвус, начальниця відділу міжнародного співробітництва, туризму та промоції Олеся Сословська та працівники відділу.

Представники БФ «Колпінг Зелігенштадт» доставили в місто значну партію гуманітарної допомоги, яку відразу вручили в різні установи громади. Окрім передачі допомоги, гості мали на меті на власні очі побачити, як живуть українці в умовах війни, з якими викликами стикається місто та його мешканці. А також поспілкуватися з керівниками установ освіти, спорту, соціального захисту та дізнатися про основні потреби.

Розпочали візит із зустрічі на стадіоні СОКу «Шахтар» зі спортсменами. Для вихованців секцій німці передали спортивну форму для різних вікових категорій, футбольні та баскетбольні м’ячі. Ці речі – це подарунок від Асоціації футболу Німеччини.

Побували у Свято-Духівському соборі та костелі Матері Божої Ченстоховської та Святого Йосифа, спілкувалися з настоятелями.

Для Нововолинської центральної міської лікарні доставили велику партію медикаментів, медичного одягу та різного інвентарю. Мали можливість обговорити майбутню співпрацю з директором закладу Олегом Шипеликом.

Відвідали будинки сімейного типу нашої громади, вручили солодкі гостинці.

Традиційно члени іноземної делегації долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання о 9:00, спільно вшанували пам’ять наших полеглих Захисників. До меморіальної стели «Слава Україні» Героям Слава!» поклали квіти. Відвідали і могили наших Героїв на місці їхнього останнього спочинку – на кладовищі в районі другої шахти.

Особливу увагу представники благодійного фонду «Колпінг Зелігенштадт» приділяють соціально незахищеним верствам. У Благодатному ознайомилися з роботою відділення стаціонарного догляду для постійного проживання та потребами закладу та завітали до благодійної їдальні «Господиньки».

У Нововолинському ліцеї №8 мали змогу оглянути укриття, кабінети, їдальню.

На завершення відвідали місця компактного проживання ВПО в гуртожитках на вулиці Нововолинській та Луцькій. Гостей вразило, що так багато українців змушені були покинути свої домівки та втікати від війни в пошуках прихистку. На власні очі побачили умови проживання, слухали історії переселенців.

Цей візит є початком предметної співпраці Нововолинська зі ще одним німецьким містом і благодійним фондом, які готові спільно працювати для розвитку громади та добробуту мешканців.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині ірландець надає прихисток дітям війни (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel