Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Володимир – місто, де оживають фарби: завершилась 26 пленерна зустріч художників

Художники Володимира традиційно виходили з мольбертами на вулиці міста, щоб вкотре змалювати його велич та красу.

Фото: Фейсбук.

Володимир – місто, де оживають фарби: завершилась 26 пленерна зустріч художників

19 липня у фоє культурно-мистецького центру відбулось закриття XXVI Міжнародного пленеру художників «Колорит-2024»

Цьогоріч він пройшов під гаслом «Володимир: місто, де оживають фарби».

Про це розповідають у Володимирській міській раді.

Протягом тижня, від минулої суботи, коли на головній сцені Дня міста було оголошено про початок пленеру, художники Володимира традиційно виходили з мольбертами на вулиці міста, щоб вкотре змалювати його велич та красу.

Серед 12 цьогорічних учасників – Ігор Мацюк, Олександр Ромащук, Тетяна Токарєва-Асмолкова, Леся Мартинюк, Валентина Залуніна, Алла Літвінчук, Микола Черняк, Дмитро Свірін, Діана Шимчук, Юлія Стеффес, Катерина Юрчук та Оксана Спольська.

Через війну статус міжнародного у цього заходу дещо пригас, однак після перемоги, висловили сподівання художники, сюди обов’язково з’їжджатимуться митці з усіх-усюд, як це завжди бувало до повномасштабного вторгнення.

Головне – що вже 26-й рік поспіль наш пленер живе, гуртує навколо себе майстрів пензля і щоразу поповнюється представниками новіших поколінь.

Очільниця творчого об’єднання художників «Колорит» Наталія Нечипорук разом із начальницею управління з гуманітарних питань Оксаною Бігун, подякувавши митцям за участь, вручили кожному на згадку сертифікати і буклети з фотографіями учасників цьогорічного пленеру та їх робіт.

Слово взяли і самі пленеристи Леся Мартинюк, Ігор Мацюк, Катерина Юрчук, а також Ірина Надюкова, яка вперше не була учасницею, однак прийшла підтримати колег.

Кожен висловив слова втіхи з приводу того, що пленер, попри обставини нашого часу, й далі живе. А Ігор Мацюк принагідно висловив побажання, аби у наступні роки художники частіше брались до змалювання локацій міста, які ще досі не з’являлися на полотнах, але є досить цікавими – щоб зберегти їх у пам’яті усіх наступних поколінь містян.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel