Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
20 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

20 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 20 липня, День освоєння космосу. Віряни вшановують пам'ять святого славного пророка Іллі. 878-й день війни в Україні

20 липня в церковному календарі – день пам’яті святого славного пророка Іллі. Ім’я Ілля означає «міць Господня». Він народився близько 900 років до Різдва Христового. З малих літ він присвятив себе Богові, жив у пустелі, молився та постився. Ілля виступав проти ідолопоклонства та закликав людей повірити в Єдиного Бога.

Про це розповідає ТСН.

Ілля влаштував випробування на горі Кармель, доводячи, що Ваал — хибний бог. Бог послав вогонь на жертву Іллі, підтверджуючи його вірність. Ілля прийшов до бідної вдови, яка вірила в Бога, і воскресив її сина.

Що не можна робити 20 липня

= Забороняється працювати на полі і в городі.

= Не можна відмовляти у допомозі.

= Не слід сваритися, лихословити.

Народні прикмети і традиції на 20 липня:

= дивилися, який сьогодні день: почути грім — найближчим часом дощу не буде;

= злива означає, що наступного року буде багато пожеж;

= спекотна погода — чекайте на суху осінь;

= літає багато комарів — до гарного сухого дня.

В дохристиянській традиції це був день Перуна, який вважався покровителем блискавок та грому. Наприкінці липня часто бувають зливи, грозові дощі. Цю воду вважаються цілющою. Нею вмивалися від різних хвороб.

Сьогодні іменини відзначають Олександр, Олексій, Опанас, Георгій, Юхим, Іван, Ілля, Костянтин, Микола, Петро, Сергій, Тихон, Федір.

Талісманом людини, народженої 20 липня, є жадеїт. Зовні цей камінь дуже схожий на нефрит. Здавна жадеїт називали нирковим каменем, тому що він лікує захворювання нирок.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».

Реклама Google
 

Telegram Channel