Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Допомагатимуть із працевлаштуванням і соціальною адаптацією: у Луцьку відкрили хаб для переселенок

Упродовж трьох місяців для жінок-переселенок та жінок, які постраждали від війни проведуть 10 тренінгів з основ підприємництва.

Фото: Суспільне Луцьк.

Допомагатимуть із працевлаштуванням і соціальною адаптацією: у Луцьку відкрили хаб для переселенок

Для жінок, які постраждали від війни, та переселенок у Луцьку запрацювало регіональне представництво хабу «Місце надії України»

В осередку безплатно проводитимуть навчання, надаватимуть консультації психолога, допомагатимуть із працевлаштуванням і соціальною адаптацією.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

19 липня у хабі, який розташований на проспекті Волі, 27, стартувало тримісячне навчання з основ підприємницької діяльності, участь у якому беруть 10 переселенок, розповіла асистентка проєкту на Волині Марина Бородіна. З її слів, паралельно під час занять працюватимуть і психологи.

Зі слів 34-річної Марини Бородіної, у 2022 році через повномасштабне вторгнення була змушена виїхати з двома дітьми з Херсону. У місті, зі слів переселенки, залишився і захищає Україну її чоловік.

«Я працювала в органах поліції національної і разом з дітьми евакуюватися з міста, так як воно було окуповане. Розумію дівчат, їх біль, багато пройшла сама з психологами роботи. Зараз намагаємося допомагати дівчаткам теж тут адаптуватися на місці», — сказала переселенка.

На тренінг із відкриття власної справи прийшла 32-річна Аліна. Два роки тому жінка разом із дітьми та сестрою переїхала до Луцька з Луганської області. Переселенка зазначила: сподівається, що заняття допоможуть їй зрозуміти, що робити далі.

«Насправді з переїздом я трохи втратила себе, мабуть, як багато хто. Взагалі маю дві вищі освіти, поки що я в декреті. Але взагалі не знаю, що далі робити. Хотілося б знайти взагалі, в яке русло, куди далі йти, як далі розвиватися», — сказала жінка.

Освоїти нові знання з допомогою азів підприємництва прийшла в хаб 28-річна Анна з Харківської області, яка до Луцька переїхала три місяці тому. За професію дівчина — економістка.

«Хочу зараз більше піти в бухгалтерське, щоб може в подальшому в принципі якусь справу відкрити. Получиться не получиться — треба пробувати. Краще попробувати — не получилось, чим боятися і просто не попробувати», — розповіла дівчина.

Переселенка із Запоріжжя Вікторія з донькою понад два роки живе на Волині. З її слів, знайти роботу їй, як матері, котра одна виховує дитину, складно.

«Хочу спробувати відкрити власну якусь справу, тому прийшла послухати, з чого починати. Все своє життя прожила в одному місці, а тепер треба будувати своє життя на новому місці», — говорить жінка.

Упродовж трьох місяців 10 тренінгів з основ підприємництва для жінок-переселенок та жінок, які постраждали від війни, проведе президентка асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна. Менторка додала, що навчання відбуватиметься спільно з психологами, а для готових бізнес-планів учасниць шукатимуть кошти для реалізації їхніх ідей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel