Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Леся Бондарук та Богдан Паска виступатимуть на Луцькому фестивалі

IV Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» проходитиме в Луцьку 27-28 липня.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Леся Бондарук та Богдан Паска виступатимуть на Луцькому фестивалі

Під час IV Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» історики проведуть дискусію на тему «Вони розвалили СРСР. Волинські шістдесятники у протистоянні русифікації та окупації України»

Пані Леся є співробітницею Українського інституту національної пам’яті, науковицею, яка дослідила не лише ГУЛАГ, а й тему протистояння в’язнів таборів у книзі «Прямостояння. Українці в особливих таборах ГУЛАГу». 

Пише Район.Історія.

За її словами, під час розмови історики розкажуть, які зв'язки мали волинські шістдесятники з киянами й львів'янами та як склалися їхні долі після першого суду над шістдесятниками в Луцьку.

Богдан Паска – кандидат історичних наук, викладач Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, краєзнавець, дослідник українського національно-визвольного руху. Він упорядкував видання «Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали». У книзі вперше опубліковано матеріали з колишнього архіву КДБ УРСР, які стосуються кримінальної справи проти Валентина Мороза. 

Богдан розкаже як світова громадськість за кордоном вимагала його звільнення, як Валентина Мороза обміняли на шпигунів і зустріли на волі у 1979 році. Та ще багато чого цікавого, – анонсувала Леся Бондарук.

Розмова про волинських шістдесятників відбудеться 27 липня о 15:00 в Окольному замку. 

IV Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» проходитиме в Луцьку 27-28 липня.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel