Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Росіяни атакували Київ новим дроном-камікадзе. Він летів на надмалій висоті

Аналітики зазначили, що рештки невідомого дрона продовжують досліджувати. 

Фото: Defense Express.

Росіяни атакували Київ новим дроном-камікадзе. Він летів на надмалій висоті

У ніч на 20 липня, загарбники використали для атаки по Україні не лише ракети та дрони-камікадзе типу Shahed-136, а й ще один новий дрон невстановленого тип

Саме з позначенням «дрон невстановленого типу» він потрапив до звіту Командування Повітряних сил. 

Про це пише військовий портал Defense Express, інформує Цензор.НЕТ.

Вранці 20 липня Повітряні сили ЗСУ повідомляли, що завдяки діям мобільних вогневих груп, зенітних ракетних військ та РЕБ з 16 безпілотників вдалось збити 13 - 12 ударних БПЛА Shahed та один БПЛА невстановленого типу.

Невдовзі  у мережі з'явилось перше зображення уламків цього дрона, який дійсно дуже сильно відрізняється від Shahed-136. Ба більше, було уточнено, що він рухався на надмалій висоті 20-30 метрів. Це свідчить, що, найімовірніше, йдеться про дрон-камікадзе. 

З власних джерел портал Defense Express отримав додаткові фото цього збитого дрона. З огляду на них, йдеться про БПЛА з можливим розмахом крила у понад чотири метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю. Збитий дрон може нагадувати російський ZALA 421-20 (на фото), який має певні схожі риси. Однак цей безпілотник належить до розвідувальних, а тому навряд чи летів на такій малій висоті.

Крім того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд чи ще виробляються. Просувати цей дрон компанія ZALA почала ще на початку 2010-х років. Наразі його вже немає у каталозі продукції компанії.

Аналітики зазначили, що рештки невідомого дрона продовжують досліджувати. 

 

 

Читайте також: «Оперативна ситуація на кордоні Волині з білоруссю на ранок 21 липня».

 

Реклама Google
 

Telegram Channel