Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
21 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Мирного дня вам, люди!

Фото ілюстративне.

21 липня: яке сьогодні свято й що не можна робити

Сьогодні, 21 липня, День металурга в Україні. Віряни вшановують пам'ять святих преподобних Симеона й Івана. 879-й день війни в Україні

21 липня в церковному календарі – день пам’яті святих преподобних Симеона й Івана.

Про це розповідає ТСН.

 Преподобний Симеон, Христа ради юродивий, і преподобний Іван були сирійцями, які жили в VI столітті в місті Едесі. З дитинства їх пов’язувала тісна дружба. Старший із них, Симеон, був неодружений і жив зі старою матір’ю. Іван же, щойно одружившись, жив із батьком (мати його померла) і з молодою дружиною. Обидва друзі належали до багатих сімей.

Одного разу вони вирушили до Єрусалима, де вступили до монастиря святого Герасима. Після деякого часу в обителі Симеон і Іван прийняли постриг і почали пустельне життя. Вони прожили в пустелі 29 років, досягли повної безпристрасності та високого духовного рівня.

Преподобний Симеон помислив, що їм слід послужити людям, і вирішив покинути пустельну самоту. Його сподвижник, святий Іван, також вирішив розділити з ним цей шлях. Ігумен обителі, Никон, відчинив їм ворота, і вони вийшли у світ, готові служити людям.

Що не можна робити 21 липня

= Дуже важливо цього дня не сваритися.

= Не варто користуватися будь-якими гострими предметами.

= Не можна базікати даремно.

Народні прикмети і традиції на 21 липня:

= дивилися, який сьогодні день: рівний дощ до гарного урожаю грибів;

= якщо йде злива, то осінь видасться затяжною;

= випав туман — чекайте на теплу погоду;

= холодна ніч — до ранньої зими.В народі існував цікавий звичай набирати з джерела непочату воду до сходу сонця (вона називалася німою). Вважалося, що така вода допомагає позбутися майже всіх хвороб.

Сьогодні іменини відзначають Георгій, Євген, Іван, Петро, Роман, Семен, Федір, Ганна.

Талісманом людини, народженої 21, липня є гагат. Це різновид кам'яного вугілля. Здавна вважається, що гагат діє як знеболюючий засіб.

Читайте також: «Якою буде сьогодні погода на Волині».

Реклама Google
 

Telegram Channel