Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
На Волині підприємців обвинувачують у відмиванні грошей на військовому містечку (Відео)

За версією слідства, очільник фірми-переможця вносив до офіційних документів неправдиві відомості та проводив їх по бухгалтерському обліку.

Фото ілюстративне.

На Волині підприємців обвинувачують у відмиванні грошей на військовому містечку (Відео)

Керівника підприємства «МП Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка та ще двох ФОПів прокуратура обвинувачує у відмиванні майже мільйона гривень державних коштів

Кілька років тому приватна фірма виграла тендер від квартирно-експлуатаційного відділу у Володимирі на будівництво тепломереж військового містечка. Фактичні будівельні роботи на вказаному об’єкті виконували працівники «МП Сантехмонтаж» із грудня 2018 року до грудня 2019-го.

Про це пише ВолиньUA.

За версією слідства, очільник фірми-переможця вносив до офіційних документів неправдиві відомості та проводив їх по бухгалтерському обліку. Щоб довести винуватість, прокурори навіть залучили спеціалістів з податкової. Вони дослідили фінансово-господарську діяльність переможця тендеру, якому на рахунки від військового містечка йшли гроші за роботу.

«За результатами проведеного аналізу встановлено, що по мірі надходження коштів на рахунок ПП «МП Сантехмонтаж» від квартирно-експлуатаційного відділу міста Володимир-Волинський у сумі 8 786 808 гривень, з яких відповідно до висновку експертизи у кримінальному провадженні встановлено збитки в сумі 942 549 гривень, вчинено видаткові фінансові операції з перерахування коштів підконтрольним ФОП Павлосюк та ФОП Коптюк із подальшим зняттям через касу банку готівкою в сумі 3 500 350 гривень», – зазначив прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Микола Ковтонюк.

Він зауважив, що кошти ФОПам перераховували із призначенням «За матеріали». Один з ФОПів, а саме Коптюк, – бухгалтер ПП «МП Сантехмонтаж».

«Зазначено, що ФОП Павлосюк і ФОП Коптюк є підконтрольні та можуть здійснювати діяльність в інтересах ПП «МП Сантехмонтаж». Економічна сутність та наслідки вчинення досліджених правочинів мають низку спільних ознак щодо легалізації злочинних доходів», – сказав прокурор Микола Ковтонюк.

Читайте також:  «У Польщі автобус з українцями потрапив у ДТП: 5 людей у ​​важкому стані».

Реклама Google

Telegram Channel