Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
Як дружина Усика відреагувала на вбивство Фаріон, яка критикувала її чоловіка

Попри словесну «війну» із її чоловіком, Катерина Усик написала про Ірину Фаріон: «Дуже потужна жінка була…»

Фотоколаж із сайту bukinfo.com.ua.

Як дружина Усика відреагувала на вбивство Фаріон, яка критикувала її чоловіка

Катерині Усик прикро за смерть мовознавиці

Дружина чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBC, WBA, WBO та IBO Олександра Усика Катерина відреагувала на вбивство колишнього народного депутата Верховної Ради України та відомої мовознавиці Ірини Фаріон.

«Дуже потужна жінка була… Ніхто не має права вбивати жінок та дітей! Взагалі людей!» – написала Катерина Усик в інстаграмі.

Фотоскрін з інстраграм-сторінки Катерини УСИК.
Фотоскрін з інстраграм-сторінки Катерини УСИК.

Конфлікт між Усиком та Фаріон триває доволі довго. Ще в 2020 році Ірина розкритикувала українського суперважковаговика за зйомку у російському фільмі про церкву та заяву про те, що він «Алєксандр», а не «Олександр».

 У листопаді 2023 року Олександр Усик назвав Ірину Фаріон агенткою кремля за критику російськомовних військових ЗСУ. Для цього спеціально записав поетичне відеозверення.

«Вірш присвячується Ірині Фаріон. Дивіться, Ірочко, я одягнений, все, як ви любите», – сказав боксер, одягнувши футболку з тризубом.

Далі він зачитав вірш російською мовою:

«Фарион свой рот открыла – и полезло изо рта.
Мусор видит эта дива, поливает не щадя:
«Если б я была у власти – всех бы научила я,
Как вести себя, как думать, как вам жить сказала б я!»
Дорогая вы Ирина. Сколько погубили душ?
Сколько написали писем вы в «контору красных груш»?
В молодости вы активно представляли КПСС [тут не в склад, вибачаюсь],
А сейчас кричите громко, что «враги все, это стресс!»
Вы – агент Кремля, уж точно, тут и к бабке не ходи.
Я желаю вам досрочно счастья, радости, любви!
».

Наприкінці аідеозверення Олександр звернувся до військових: «Усім хлопцям, які захищають нашу країну - повага! Неймовірна повага! Слава Україні!» – сказав спортсмен.

Ірина Фаріон у боргу не залишилась і «вколола» боксера після його історичної перемоги над Тайсоном Ф'юрі у бою за звання абсолютного чемпіона світу.

– Усик раніше вас називав «агентом кремля», ви йому жорстко відповідали. Чи не змінилася ваша думка про нашого чемпіона зараз і що думаєте про Ломаченка? – запитав тоді Ірину Фаріон кореспондент sport.ua.

– Після того, як Усик вилив на мене стільки багна, то складно було промовчати. Що стосується другого боксера, то я навіть не можу його ідентифікувати, напевно, у нього настільки стовчений писок, що я його не відрізняю від інших, живих чи мертвих.

– Усик сьогодні розмовляє тільки українською і навіть вірші пише рідною мовою.

– Він не пише вірші, а віршомазить. Тому не ображайте справжніх поетів. Те, що робить Усик – це примітивне, убоге і нікчемне римування.

– Може, вам уже варто помиритися?

– Спочатку він має публічно попросити вибачення в Ірини Фаріон. І не тільки переді мною, а й перед українською державою. А потім піти та плюнути в писок московським попам! Я хочу побачити, коли боксерське «тєло» це зробить. Нехай підійде до своїх наставників, Кіріла та Онуфрія, і плюне їм в морду. Служити московським попам – це гірше, ніж ракети, які кожного дня і ночі летять на Україну. Це ті люди, які полонили душу, а якщо душа в полоні, то тіло не має жодного значення. Це покійник у відпустці.

– Тобто за Усика ви не вболівали у чемпіонському бою проти Ф’юрі?

– Як я можу вболівати за людей, які знищували українську державу? Я не хочу віддавати свою енергію за цих нікчемних людей, бо перестану себе поважати, та ще й після того, коли тіло, яке воює кулаками, обкладає брутальною лексикою доктора філологічних наук. Воно ж якесь хворе, йому психіатр потрібен.

Читайте також: «Ти стріляв у мову, а не в жінку»: поетеси з Волині зворушливо написали про Ірину Фаріон.

Реклама Google

Telegram Channel