Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
81-річний Джо Байден знявся із президентських виборів

«Для мене було найбільшою честю мого життя бути вашим президентом».

Фото із сайту cnn.com.

81-річний Джо Байден знявся із президентських виборів

У США буде новий президент

Чинний президент США Джо Байден заявив про вихід із президентських перегонів. 

Про це Джозеф Байден написав у соцмережі Х.

Байден оприлюднив  лист від свого імені, у якому оголосив про припинення участі у президентській кампанії.

«Для мене було найбільшою честю мого життя бути вашим президентом. І хоча я мав намір балотуватися на другий термін, та я вважаю, що в інтересах партії та країни буде краще, якщо я відійду (від перегонів) і зосереджуся виключно на виконанні обов'язків президента до кінця мого терміну».

Я мав намір балотуватися на другий термін, та я вважаю, що в інтересах партії та країни буде краще, якщо я відійду (від перегонів) і зосереджуся виключно на виконанні обов'язків президента до кінця мого терміну.

Звертає на себе увагу те, що Байден не став уточнювати причину свого рішення, але пообіцяв зробити це пізніше, у зверненні до нації.

Байден у своєму листі запевнив американців у тому, що вважає своє президентство успішним, а також висловив «глибоку вдячність усім тим, хто так наполегливо працював, щоб мене переобрали», виділивши окремо віце-президентку Камалу Гарріс, яка «була надзвичайним партнером у всій цій роботі».

Нового канидидата від демократів має формально обрати з’їзд партії, що відбудеться 19–21 серпня. Однак через особливості законодавства та малий час кампанії узгоджений кандидат буду оголошений раніше, інформує «Українська правда».

Пізніше Джо Байден, який був обраний від Демократичної партії, звернувся до своїх однопартійців, які будуть змушені шукати заміну для нього у виборчому бюллетені, запропонував на його місце кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс. 

Джо Байден запропонував на його місце кандидатуру віцепрезидентки Камали Гарріс. 

Варто зауважити, що Байден, який переміг на праймеріз, не може самостійно обирати кандидата у разі свого виходу з перегонів. Однак видається малореальним, що партія виступить проти його пропозиції – у тому числі зважаючи на дуже малий часовий проміжок для ухвалення рішення.

Читайте також: Кросівки із кулаком Дональда Трампа розходяться, як гарячі пиріжки.

Реклама Google

Telegram Channel