Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
У Луцьку організували спортивний захід у пам'ять полеглого на війні Героя-тренера

Захід приурочили до дня народження Романа Гаврилюка, який був чемпіоном України з легкої атлетики.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцьку організували спортивний захід у пам'ять полеглого на війні Героя-тренера

21 липня у Луцьку відбувся благодійний забіг пам’яті тренера і чемпіона України з легкої атлетики, військовослужбовця Романа Гаврилюка, який загинув у травні на Луганщині

На забіг зареєструвалися 150 людей.

Про це розповів Суспільному один із організаторів, співзасновник Федерації тріатлону Луцька Богдан Клімович.

Захід приурочили до дня народження Романа Гаврилюка, який був чемпіоном України з легкої атлетики у бігу на 100 кілометрів, прикордонником-розвідником і тренером міської федерації тріатлону.

«Ми хочемо таким чином поділитися тим, що ми не забуваємо його, не забуваємо його величезний вклад у спорт України і області», — зазначив Богдан Клімович.

Забіг стартував о 13:00 у Центральному парку імені Лесі Українки, долали дистанцію у 5 кілометрів. 

Один із учасників забігу — друг і кум Романа Гаврилюка Валентин Шевчук розповів, що загиблий захисник завжди долучався до усіх спортивних заходів у місті: «Він дуже хотів популяризувати біг, спортивні заходи, щоб люди долучалися, бігали і отримували від того задоволення».

У Романа Гаврилюка залишилися двоє дітей. Старша донька, 12-річна Дарина, теж долучилася до забігу.

«Ми з татом завжди усі марафони бігли, скрізь. Він зверху бачить, що ми робимо і я хочу його якось підтримати. Я ще таку велику дистанцію не бігла. Думаю, він був би мною задоволений дуже», — говорить Дарина.

Зі слів матері Романа Гаврилюка Галини, сина у Луцьку знали багато людей завдяки його тренерському таланту і вмінню знаходити підхід до кожного спортсмена. «Я пам’ятаю, як він біг 100 кілометрів і він прибіг з ногами у крові. Я кажу: «Сину, навіщо воно тобі», а він каже: «Ні, мамо, це моє», — пригадує матір.

У благодійному забігу першим 5 кілометрів здолав кандидат у майстри спорту, легкоатлет Дмитро Доленчук. Його результат 17 хвилин і 24 секунди. Серед жінок першою до фінішу прийшла Оксана Доленчук.

Як розповіла директорка благодійного фонду «Ангар. Україна» Ольга Валянік, під час благодійного забігу усі учасники робили внесок — 500 гривень. Вдалося зібрати 82 тисячі гривень, їх спрямують на придбання авто для 226 окремого батальйону 127 бригади.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Вони заслуговують на обмін: у Ковелі відбулась акція на підтримку військовополонених.

Реклама Google

Telegram Channel