Курси НБУ $ 41.49 € 45.19
У Луцьку в аномальну спеку дбають про забезпечення всіх жителів доступом до чистої води

За таких погодних умов вода - засіб порятунку від надвисоких температур.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У Луцьку в аномальну спеку дбають про забезпечення всіх жителів доступом до чистої води

Упродовж липня по всій території країни, і в Луцьку зокрема, фіксували близькі до максимальних, а подекуди й рекордні температури повітря, які відчував кожен житель громади

Ця тенденція пов’язана зі змінами клімату. Природа і вода тісно пов’язані між собою, а відтак температурні рекорди не оминули й роботу підприємства КП «Луцькводоканал».

Про це інформують у Луцькій міській раді.

У цей аномальний період КП «Луцькводоканал» забезпечив усі потреби громадян водою, виконав максимальні об’єми з водоочистки, і це в той час, коли обладнання працювало на граничних можливостях, зважаючи на його фізичний стан та вік. У цей період виникали непоодинокі аварії, однак працівники «Луцькводоканалу», попри складні умови роботи, вжили необхідних заходів, щоб жоден мешканець громади не відчув дискомфорту і мав у повній мірі послуги водопостачання і водовідведення.

Ще одним викликом цього часу стала вартість кіловату електроенергії, яка становить для КП «Луцькводоканал» - 10 грн. Нагадаємо, в теперішніх реаліях - 65 відсотків собівартості послуг «Луцькводоканалу» складає електроенергія. При такому фінансовому навантаженні підприємство продовжує надавати якісні послуги за пільговим тарифом і найближчим часом їх вартість для населення не зміниться.

Головним заходом захисту населення від аномальної спеки є забезпечення всіх жителів міста доступом до чистої води. За таких погодних умов вода - засіб порятунку від надвисоких температур. Міські фонтани стали місцевими оазами для дітей та молоді, які допомагали пережити аномальну спеку та запобігти перегріву. Особливо таким місцем є фонтан на Театральному майдані та інші фонтани, які ми повсякчас забезпечуємо чистою водою.

Ще одним методом порятунку від спеки для містян стали розпилювачі води, які облаштували в максимально людних місцях. Цього літа передбачили 4 локації з рамками для охолодження, аби жителі Луцька відчували себе більш комфортно під час прогулянок у нинішню спеку. Люди можуть проходити крізь рамку або ж поруч, аби врятуватися від високої температури повітря.

Звертаємо вашу увагу на те, що зневоднення і перегрів, особливо для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, маленьких дітей та людей похилого віку, можуть мати негативні наслідки. КП «Луцькводоканал» рекомендує усім мешканцям громади максимально користуватися водою під час складних погодних умов і берегти своє здоров’я. Наша планета, на жаль, зазнає кліматичних змін і аномальні температури влітку не повинні нас лякати. Ми готуємось до викликів, які стоять перед нами, але й не повинні забувати про ганебні дії ворога. А тому вкотре нагадуємо, аби ви подбали про запаси технічної та питної води для своєї родини. Адже від найбільшої загрози – дій окупанта ми не застраховані.

Попри всі випробування КП «Луцькводоканал» щодня дбає, аби в кожній оселі жителів громади була чиста та якісна вода!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку організували спортивний захід у пам'ять полеглого на війні Героя-тренера.

Реклама Google

Telegram Channel