Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
 У старовинному місті на Волині художники творили для історії

Творча еліта княжого Володимира

Сайт Володимирської міської ради

 У старовинному місті на Волині художники творили для історії

У фойє культурно-мистецького центру відбулось закриття XXVI пленеру художників «Колорит-2024», який пройшов цьогоріч у княжому місті під гаслом «Володимир: місто, де оживають фарби».

  Протягом тижня з нагоди Дня міста  художники Володимира традиційно виходили з мольбертами на вулиці міста, щоб вкотре змалювати його велич та красу.
  Про це повідомили на сайті Володимирської міської ради.
 Серед 12 цьогорічних учасників – Ігор Мацюк, Олександр Ромащук, Тетяна Токарєва-Асмолкова, Леся Мартинюк, Валентина Залуніна, Алла Літвінчук, Микола Черняк, Дмитро Свірін, Діана Шимчук, Юлія Стеффес, Катерина Юрчук та Оксана Спольська.
  Через війну статус цього авторитетного міжнародного заходу дещо пригас. Однак, на думку митців, після Перемоги сюди обов’язково з’їжджатимуться митці з усіх- усюд, як це завжди було до повномасштабного вторгнення.
 Головне – що вже понад 20 років пленер живе, гуртує навколо себе майстрів пензля і щоразу поповнюється представниками новіших поколінь.
 Очільниця творчого об’єднання художників «Колорит» Наталія Нечипорук разом із начальницею управління з гуманітарних питань Оксаною Бігун подякували митцям за участь, вручили кожному на згадку сертифікати і буклети з фотографіями учасників цьогорічного пленеру та їхніх робіт.
  Учасники пленеру Леся Мартинюк, Ігор Мацюк, Катерина Юрчук, а також Ірина Надюкова, яка в силу об’єктивних причин вперше не була учасницею, однак прийшла підтримати колег, поділилися гарними враженнями від цього неординарного заходу. А також висловили побажання аби, попри складні реалії, у наступні роки художники частіше малювали локації міста, які ще досі не з’являлися на полотнах, щоб зберегти їх у пам’яті усіх наступних поколінь.
                                                                     Роксолана ВИШНЕВИЧ

 Читайте також: Маленькі художники з Волині збирають кошти на ЗСУ

 

Telegram Channel