Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Письменник Сашко Лірник вважає «провладним попсистом»... Кузьму «Скрябіна»

«Cкоро в легендах Кузьма буде колоду з Лєніним носити», – написав Сашко Лірник.

Фотоколаж із сайту oboz.ua.

Письменник Сашко Лірник вважає «провладним попсистом»... Кузьму «Скрябіна»

Український письменник і актор Сашко Лірник переконаний, що покыйного музиканта Андрія Кузьменка використовують для промивання мізків українцям і тестують реакцію інтернет-спільноти

Український письменник-казкар і актор Сашко Лірник (справжнє прізвище – Олександр Власюк) пояснив, в чому проблема українців, які роблять з Кузьми Скрябіна, який дев'ять років тому, 2 лютого 2015 року, загинув в ДТП у Дніпропетровській області, героя., яким він не був. Приводом до згадок про співака стало вбивство мовознавиці Ірини Фаріон, яку після смерті ідентично почали прославляти.

«З кожним роком (а їх ще поки не дуже багато минуло) Кузьму перетворюють зі звичайного провладного попсиста на повстанця, бунтівника, героя, революціонера і володаря дум. Скоро в легендах Кузьма буде колоду з Лєніним носити», – написав Сашко Лірник.

Він згадав про теорії, згідно з якими Кузьменка, який загинув у ДТП, «убила влада».

«Мабуть, якийсь чиновник сидів з маузером біля його скроні й примушував гнати дорогого джипа понад 200 км на годину. Не інакше», – іронічно прокоментував письменник.

Він переконаний, що така реакція на Кузьму та його смерть перегукуються з тим, як більша частина українців проголосувала на виборах президента у 2019 році після перегляду серіалу «Слуга народу».

«Але згадав, як хакнули свідомість цілого народу за допомогою телесеріалу у 2019 році. Так от. Це та ж сама технологія. Зараз проводиться тестування на реакцію інтернет-спільноти. «Схавають» Кузьму, і наступним буде, наприклад, Єрмак – «Герой і Величний Борець». І ви це вже точно «схаваєте», – зазначив Сашко Лірник.

Реклама Google

Він також прокоментував реакцію українців на вбивство мовознавиці Ірини Фаріон.

«Зараз загибель Фаріон використовують для промивання мізків нам усім. Куди простіше «причепити» до головної новини, яка привернула увагу суспільства, маленьку «какашку«. На тлі трагедії з убивством Ірини Фаріон ця маленька «какашка» непомітно відкладеться у вашій підсвідомості. Тепер ви самі будете ставити «умовного Кузьму» в один ряд із Білозіром і Чорноволом. Кузьму обрали для тестування, бо він відносно відомий і не дуже запамʼятався своїми діями. Тобто хоч якось нейтральний. Тепер відтестують, врахують реакцію і зроблять наступний вкид. Не дай Боже, щоб із таким приводом. Туди будуть додавати вже не Кузьму, а когось «потрібного». Відмивати якогось „кандидата на папаху», щоб створити імідж Великого Українця. Так промиваються мізки. Не піддавайтесь на ІПСО», – додав письменник.

Читайте також: «Ти стріляв у мову, а не в жінку»: поетеси з Волині зворушливо написали про Ірину Фаріон.

Telegram Channel