Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
До Землі на шаленій швидкості наближається 400-метровий астероїд

Ймовірно, що одне з таких небесних тіл 66 мільйонів років тому врізалось у нашу планету, ставши винуватцем загибелі динозаврів.

Фото: Today.

До Землі на шаленій швидкості наближається 400-метровий астероїд

Це небесне тіло максимально зблизиться з нашою планетою у четвер, 25 липня

Астрономи вважають його потенційно небезпечним.

Про це йдеться у повідомленні Лабораторії реактивного руху NASA (JPL), інформує Today.

Космічний об’єкт, що отримав класифікацію 2011 MW1, має завдовжки 380 метрів. Астроїд наближається до нас із неймовірною швидкістю – 28 944 км/год, тобто майже 29 тисяч кілометрів на годину. У четвер він підійде до нашої планети на мінімальну відстань, яка становитиме лише 2,4 мільйона кілометрів. За космічними масштабами це – зовсім небагато.

А взагалі, усі небесні тіла, що мають в габариті понад 150 метрів та наближаються до Землі на відстань, меншу за 7,5 мільйона кілометрів, астрономи вважають потенційно небезпечними для нашої планети. Вони можуть потрапити у поле тяжіння Землі, і тоді наслідки будуть фатальними. Астероїд 2011 MW1потрапляє під таку класифікацію за обома параметрами.

Ймовірно, що одне з таких небесних тіл 66 мільйонів років тому врізалось у нашу планету, ставши винуватцем загибелі динозаврів. І хто знає, якби цього не сталося, то сьогодні на Землі, ймовірно, домінувала би не людська раса, а раса динозаврів.

Але будемо сподіватися, що в четвер космічне тіло «зі свистом» пролетить повз нашу планету, і людська цивілізація збережеться. Якщо, звісно, ми самі себе не знищимо.

Читайте також: «Майор застрелив сержанта, бо приревнув до дружини: нові деталі».

Реклама Google
 

Telegram Channel