Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Окупанти почали демонтаж храму ПЦУ в Євпаторії

Купол уже зняли...

Фото із сайту voicecrimea.com.ua.

Окупанти почали демонтаж храму ПЦУ в Євпаторії

Українські ж депутати бояться заборонити діяльність упц московського патріархату в Україні, бо впаде рейтинг Зеленського

Окупанти почали демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної церкви України у тимчасово окупованій Євпаторії у Криму

Про це повідомляє «Еспресо» з посиланням на видання «Голос Криму».

Зокрема у виданні зазначають, що боротьба української церкви за храм розпочалася ще з початку окупації півострова. А за останні 5 років перейшла в судову площину.

Зазначається, що на парафію та Кримську Єпархію ПЦУ з 2019 року здійснювався постійний тиск щодо виконання рішення окупаційного суду, яким винесено заочне рішення про знесення храму. 

Так званий суд постановив, що демонтаж храму має здійснити сама ж громада цієї церкви. Але попри погрози парафіяни не виконували це рішення. 

«Окупаційна міська влада Євпаторії в чергове звернулася до «суду«Голос Криму», де просила самостійно знести храм, адже парафіяни і Управління Кримської Єпархії ПЦУ не виконують це рішення. У заяві до «суду» місцеві чиновники ставлять питання про витрати з демонтажу, які мають бути стягнуті з парафіян», – йдеться у повідомленні. 

У суботу, 21 липня, окупанти самі почали демонтаж релігійної споруди. Джерела «Голосу Криму» повідомляють, що наразі з храму вже зняли купол та розібрали верхню частину церкви.

Реклама Google

«Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засуджує абсолютно незаконні дії підконтрольних окупаційній адміністрації Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму так званих «правоохоронних органів» щодо демонтажу 21 липня в Євпаторії Хрестовоздвиженського храму Православної Церкви України», – йдеться у повідомленні. 

У представництві вказали, що росіяни хотіли знести храм ще від початку окупації півострова. Також окупанти чинили тиск на Кримську єпархію Православної церкви України, щоб вона припинила діяльність. У представництві наголосили, що такі дії є протиправними та порушують норми міжнародного права. 

«Закликаємо міжнародне товариство й світову релігійну спільноту засудити злочинні переслідування в окупованому Криму Православної Церкви України та протиправне знищення її храмів та відреагувати на чергові порушення тих же прав, щодо яких вже є рішення ЄСПЛ у справі «Україна проти Росії (щодо Криму)» щодо їх протиправності», - додали у представництві. 

Читайте також: Письменник Сашко Лірник вважає «провладним попсистом»... Кузьму «Скрябіна».

Telegram Channel