Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Корупція на Волинській митниці: підозрюваний у справі про контрабанду вийшов з-під варти

Вищий антикорупційний суд зменшив з 20 до 5 млн грн розмір застави.

Фото: insider-media.net.

Корупція на Волинській митниці: підозрюваний у справі про контрабанду вийшов з-під варти

Експрацівнику Служби безпеки України Олександру Громику, якого підозрюють у справі про контрабанду на Волинській митниці, Вищий антикорупційний суд зменшив з 20 до 5 млн грн розмір застави

Він вийшов з-під варти. НАБУ і САП підозрюють Громика у створенні злочинної організації на Волинській митниці. 

Пише про це «Insider Media». з посиланням на Державну митну службу України та рішення слідчого судді ВАКС Володимира Воронька від 9 липня. 

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Громика, але зменшив йому заставу до 20 млн грн. Пізніше захисник підозрюваного подав клопотання про зменшення розміру застави до 5 млн грн, бо саме стільки готова внести приватна компанія за Громика. Ця фірма вже внесла 5 млн грн на допомогу Збройним силам України в інтересах експрацівника СБУ. 

«Клопотання задовольнити. Змінити застосований до підозрюваного (Громика – ред.) запобіжний захід в частині визначеного альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави шляхом зменшення його розміру із 20 млн грн на 5 млн грн, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою. Змінити покладений на підозрюваного обов'язок «не відлучатися із міста Києва без дозволу» на обов'язок «не відлучатися із с. Вишнів Ковельського району Волинської області без дозволу», – йдеться в рішенні. 

За Громика вже внесли заставу, і він вийшов зі слідчого ізолятора. Він здав закордонні паспорти і вже носить електронний браслет.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині псевдобанкір украв велику суму з картки довірливої.

Реклама Google

Telegram Channel