Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Це наша тактична перемога: Порошенко після погоджувальної ради вийшов до депутатів, які блокують трибуну

Депутати вимагають заборонити російську церкву.

Фото Європейська солідарність.

Це наша тактична перемога: Порошенко після погоджувальної ради вийшов до депутатів, які блокують трибуну

Петро Порошенко після засідання погоджувальної ради вийшов до народних депутатів, які блокують трибуну з вимогою винести на голосування закон про заборону рпц в Україні

«Це наша тактична перемога. Сьогодні, завтра і післязавтра, якщо вони не поставлять, а вони не ставлять закон про церкву – засідань Верховної Ради не буде. Друге – за нашою вимогою, яка була підтримана, перший закон, який буде розглядатися при черговому засіданні Верховної Ради – буде закон про заборону російської церкви», – сказав Порошенко. Він також повідомив, що робоча група оперативно напрацює кілька поправок, щоб ухвалити закон якомога швидше.

 

 «Ми маємо визначити цей термін до 15-20 серпня поточного року. Ключове досягнення – що ми маємо розпочинати засідання ВР із закону про церкву. Чому це стало можливим? Тому що об’єдналися всі фракції парламенту, крім ОПЗЖ. І не можна казати, що слуги народу не об’єдналися, бо велика частина справжных патріотів, які є в слугах, також вийшли і взяли участь у цьому процесі», – констатував Порошенко.

«Ми виходимо з позиції, що п’ята колона фсб російської федерації в Україні має бути ліквідована. Яким шляхом? Або перейти і приєднатися до єдиної автокефальної Православної соборної церкви України. Або ті, хто відмовляються і намагаються працювати на ворога, мають бути заборонені», – резюмує п’ятий Президент.

 

 Раніше Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав депутатів проголосувати у другому читанні законопроєкт 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій». Як відомо, законопроєкт має на меті унеможливити діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Депутати «Євросолідарності» заблокували трибуну ВР разом з представниками інших фракцій.

Реклама Google

Telegram Channel