Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Надгробні пам'ятники з граніту: чи варто в них інвестувати?

Фото: antik.ua.

Надгробні пам'ятники з граніту: чи варто в них інвестувати?

Надгробні пам'ятники з граніту є одними з найбільш популярних і довговічних. Це надійний спосіб віддати шану близьким, що померли. Граніт, завдяки своїй міцності, естетичному вигляду та можливості довговічного збереження індивідуального оформлення, став неймовірно популярним матеріалом, однак не зовсім дешевим. То чи варто робити подібну інвестицію?

Переваги надгробних пам'ятників із граніту

В першу чергу це різноманітність та великий вибір. Гранітні пам’ятники пропонують схожі компанії https://antik.ua/uk/material-pamyatnika/pamyatniki-iz-granita/ у неймовірному асортименті.

Серед інших їх плюсів:

  1. Міцність: граніт — один із найміцніших і довговічніших матеріалів, відповідно пам’ятники з граніту слугують понад 50 років та більше.
  2. Стійкість до негативного впливу зовнішнього середовища: граніт не піддається впливу атмосферних умов, включаючи дощ, сніг, мороз та ультрафіолетове випромінювання, що гарантує збереження його первинного зовнішнього вигляду протягом десятиліть.
  3. Різноманітність кольорів та текстур: граніт доступний у різних кольорах та відтінках, а також з різноманітними текстурами, що дозволяє підібрати пам'ятник, який відповідатиме індивідуальним уподобанням кожного замовника.
  4. Чіткий вигляд фотографій та надписів: на граніт можна наносити різні гравіювання, зображення та епітафії. Це, наприклад, складно реалізувати на мармурі саме тому на мармурові меморіали часто встановлюють невелику гранітну плитку з усіма гравіюваннями.
  5. Естетичний вигляд: полірована поверхня та блиск граніту надають надгробним пам'ятникам елегантного та вишуканого вигляду.

Також до плюсів можна віднести простоту в догляді, а точніше майже його відсутність. Достатньо інколи протерти поверхню м’якою та вологою ганчіркою і все буде, як нове.

Недоліки надгробних пам'ятників із граніту

Попри значні плюси має гранітний меморіал й певні недоліки.

  • Висока вартість: це натуральна порода, камінь, який до того ж має велику щільність, через котру з ним не легко працювати. А враховуючи всі позитивні характеристики, ціна таких пам’ятників повністю виправдана;
  • велика вага: готові вироби хоч і доставляються на кладовище у розібраному вигляді, та кожен елемент майбутнього пам’ятника важить дуже багато. Встановити його самостійно без команди спеціалістів майже неможливо;
  • можливість появи тріщин: якщо пам’ятник встановити на свіжу могилу, або ж провести монтаж неправильно, то він з часом може похилитися, деформуватися і покритися тріщинами.

Як бачимо, переваги значно перевищують недоліки, то ж це справді вигідна інвестиція.

Що врахувати перш ніж купити гранітний пам'ятник?

Перед такою покупкою радимо проаналізувати наступне:

  • коли відбулися похорони: постійний меморіал можна встановлювати не раніше ніж через рік після поховання;
  • чи пропонує продавець монтаж: краще замовляти пам'ятник в компаніях, які пропонують все «під ключ»: виготовлення, доставку та встановлення на кладовищі;
  • ціна: й у цій ніші можна зекономити, якщо правильно вибрати продавця. Намагайтесь шукати компанії, які мають власні гранітні кар’єри та виробництва, де самостійно виготовляють всю продукцію. Так вам не доведеться платити посередникам.

Для підтримки пам’ятника в гарному вигляді радимо не чистити поверхню щітками та засобами, які мають абразивні часточки. Вони залишають подряпини.

У разі виявлення пошкоджень або змін у зовнішньому вигляді пам'ятника рекомендується звернутися до фахівців для проведення реставраційних робіт.

Реклама Google

Telegram Channel