Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Майже чотири тисячі колишніх в'язнів вже в ЗСУ

Наразі попит на мобілізацію до ЗСУ серед ув’язнених зменшився.

Фото ілюстративне.

Майже чотири тисячі колишніх в'язнів вже в ЗСУ

Серед майже чотирьох тисячі в'язнів, які були умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію та вже стали до лав ЗСУ, вже є поранені та загиблі. Як вважають у комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки, загалом вдасться мобілізувати до ЗСУ близько п'яти тисяч ув'язнених

Про це народний депутат України та секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявив у коментарі «Українській правді» у вівторок, 23 липня, інформують Новини Live.

За даними Романа Костенка, у Збройних силах уже служать майже чотири тисячі звільнених в’язнів, які підписали контракт зі Збройними силами.

«3,8 тисячі ув’язнених уже в ЗСУ. Більшість із них нещодавно завершили навчання. Але серед них уже є і поранені, і загиблі», — зазначив Костенко. 

За словами нардепа, наразі попит на мобілізацію до ЗСУ серед ув’язнених зменшився. Причина — основна частина вмотивованих громадян уже проходять військову службу. За попередніми підрахунками, загалом вдасться мобілізувати близько п'яти тисяч в'язнів.

На думку народного депутата, також потрібно дати можливість мобілізуватися тим, хто перебуває в СІЗО, що дозволить залучити до служби ще більше охочих.

Читайте також: «Кількість українців, готових до територіальних поступок заради миру, за два роки зросла втричі».

Реклама Google
 

Telegram Channel