Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
На Волині люди з усієї України на 7 днів поселилися в намети

Окупанти не пройдуть!

Фото – «Суспільне Луцьк».

На Волині люди з усієї України на 7 днів поселилися в намети

Мета: навчатися давати відсіч загарбникам

23 липня розпочався семиденний вишкіл «Військове таборування: впровадження української ідентичності». На навчання в наш край з’їхалися учасники з 9 областей України.

Участь у таборі беруть 35 людей, розповів «Суспільному Луцьк» співорганізатор Юрій Семчук.

У програмі семиденного вишколу – поводження зі зброєю, тактика бою, медицина та лекції на патріотичні теми.

«Люди (учасники вишколу) писали мотивацію, чому вони тут. Вони різні, але усіх об'єднує війна: хтось хоче підвищити особисті уміння, хтось хоче доєднатися до ЗСУ і пройти базову підготовку», – зазначив співорганізатор Юрій Семчук

Одна з учасниць вишколу – харків'янка Марина. Дівчинка розповіла, що здобуті знання можуть стати їй у пригоді кожної миті.

«Після першого разу, як я була на тактичній медицині, я нічого не запам'ятала, після другого хоч щось, після третього, якщо щось станеться, а в Харкові часто бувають прильоти – я зможу допомогти, тому потрібно постійно практикуватися», – додала учасниця вишколу.

Ярослав – переселенець з Лисичанська. «Суспільному Луцьк» він розповів: працює вчителем і військовій вишкіл йому потрібен, щоб і самому навчати молодь: «Тут дуже чудова національно-патріотична програма, підготовка, яка мені знадобиться у роботі з дітьми».

Учасники табору усі сім днів житимуть у наметах. Співорганізатор Юрій Семчук розповів, що завершуватимуть кожен день таборування гутірками біля ватри.

Читайте також: Посол Валерій ЗАЛУЖНИЙ: «Зло – поруч, і воно прийшло вбивати».

Реклама Google

Telegram Channel