Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Як волинським ОСББ та ЖБК отримати дешеві кредити

Робоча зустріч заступника голови ОДА Тараса Шкітера із представниками банків Волині.

Фото Волинська ОВА.

Як волинським ОСББ та ЖБК отримати дешеві кредити

«Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії

Про умови та механізми отримання йшлося під час робочої зустрічі заступника голови ОДА Тараса Шкітера із представниками банків Волині.

Для кредитування ОСББ, як розповів заступник директора Волинської обласної дирекції «Укргазбанк» Дмитро Гаць, була доповнена державна програма «Доступні кредити 5-7-9». Зокрема, ОСББ долучили як учасників. Так, як і раніше, це програма, яка дозволяє здешевлювати відсоткову ставку по кредиту, інформують у Волинській ОВА.

Умовами передбачено, що ОСББ може отримувати кредити на енергоефективні заходи. Зокрема прописана ставка 7%, але на перший рік кредитування. Програма передбачається на 5 років і наразі адаптовується. Тож поки що на наступні роки фінансування – ставка чітко ще не визначена. Відповідно, як було відзначено, «Доступні кредити 5-7-9» наразі поєднуються із програмою «ГрінДім». Тобто, окрім здешевленої ставки пропонується й компенсація.

«На початках ми бачимо, що це буде в межах програми «ГрінДім» і поки що в межах одного року фінансування, де вони зможуть отримувати компенсацію 70 % вартості понесених витрат на інвестиційний проєкт, плюс здешевлена ставка 7%», - пояснив Дмитро Гаць.

Аванс стартує від 20 %, але індивідуально для таких цілей можуть розглядати й 10 %. Це також стосується й термінів кредитування. Зокрема, можливий варіант до розгляду – 7 років фінансування, а не 5 років.

Окрім того, торкнулись теми кредитування підприємств сектору економіки. Однак, вирішили предметніше про це поговорити на додатковій зустрічі, на яку запросять безпосередніх учасників програм: голів ОСББ, представників комунальних установ, керівників територіальних громад та партнерів (постачальників обладнання).

Реклама Google

 

Telegram Channel