Курси НБУ $ 41.23 € 44.77
Це як про заборону рабства: Митрополит Епіфаній прокоментував законопроект щодо УПЦ МП

«Заборона російським релігійним центрам мати владу над українськими релігійними спільнотами жодним чином не зачіпає свободу віри, а навпаки — захищає її від кремлівської тиранії».

Фото РІСУ.

Це як про заборону рабства: Митрополит Епіфаній прокоментував законопроект щодо УПЦ МП

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній порівняв законопроект 8371, відомий як «закон про заборону УПЦ МП», із законом про заборону рабства і вважає його єдиним способом захистити свободу віросповідання

Про це він сказав на десятому закритому засіданні Клубу LB.ua, передає Укрінформ. 

«Коли структура так званої УПЦ виявилася не здатною до власних дій, як виявилися здатними всі інші релігійні організації в Україні, держава й суспільство зобов’язані допомогти та захистити себе на духовному фронті від агресії «русского мира». Закон, про необхідність якого говорять уже кілька років, життєво необхідний. Це як закон про заборону рабства. Це як закон про заборону домашнього насильства. Цей закон — єдиний спосіб захистити свободу віросповідання для тих, хто не може й не хоче її захищати, віддавшись у добровільне служіння Москві», - сказав Предстоятель ПЦУ.

На його думку, закон не забороняє релігійної діяльності в Україні, але має зупинити використання релігійних спільнот України з боку Росії.

«У нас заборонені російські банки й медіа, партії та інші структури. На цьому фронті не має залишатися без захисту одна з найбільш важливих і вразливих ділянок... Заборона російським релігійним центрам мати владу над українськими релігійними спільнотами жодним чином не зачіпає свободу віри, а навпаки — захищає її від кремлівської тиранії», - наголосив Митрополит.

За його словами, такий закон мав би бути демократичним, передбачати аналіз, судову процедуру, можливість оскарження, мати на меті не карати, а захищати.

«Чи пропонований законопроект відповідає такому баченню? Загалом так. Навколо деталей тривають суперечки. Але наша позиція — краще мати недосконалий закон, який надалі можна поліпшити, ніж не мати ніякого», - переконаний Митрополит Епіфаній.

 

Telegram Channel