Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
У селі на Волині скасували карантин у зв'язку із спалахом африканської чуми свиней

Карантин знято.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

У селі на Волині скасували карантин у зв'язку із спалахом африканської чуми свиней

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації, яка пройшла 24 липня під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Віктора Фіщука, знято карантинні обмеження, встановлені у зв'язку із випадком спалаху африканської чуми свиней у приватному господарстві в с. Володимирівка Володимирського району

Було прийнято та погоджено відшкодування збитків власнику особистого селянського господарства села Володимирівка Володимирського району внаслідок вилучення та знищення свиней у вогнищі АЧС.

Про це повідомляють у Володимирській райдержадміністрації.

Поряд з цим, членами комісії було рекомендовано головам територіальних громад закликати жителів виявляти пильність і провадити тіснішу співпрацю з відповідними державними органами для профілактики та вчасного виявлення інфекційних загроз.

Також присутніми було заслухано інформацію щодо проведених заходів із депопуляції червоної лисиці та кампанії з вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Нагадаємо, 11 червня 2024 року на території Володимирського району виявили спалах африканської чуми свиней в приватному господарстві. Жителька села Володимирівка повідомила Володимирську районну ветлікарню про те, що в її господарстві загинула свиня.  Через виявлений випадок на території Володимирського району на 40 днів запроваджено карантин.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У селі на Волині оголосили карантин через спалах африканської чуми

На Волині знову зафіксований випадок африканської чуми свиней.

Реклама Google

Telegram Channel