Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
У селі на Волині відкрили новозбудовану амбулаторію

Амбулаторія, яку будували впродовж трьох років, обслуговує шість населених пунктів.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У селі на Волині відкрили новозбудовану амбулаторію

У селі Жидичин Луцької громади відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Вона є окремим структурним підрозділом КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» Центру первинної медичної допомоги.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Амбулаторія, яку будували впродовж трьох років, обслуговує шість населених пунктів: власне Жидичин, а також села Кульчин, Клепачів, Озерце, Небіжка та Липляни. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів субвенції з державного бюджету та коштів співфінансування з місцевих бюджетів.

Перших пацієнтів в новому приміщенні лікарі прийняли місяць тому. З того часу прийом проводиться щоденно з 9.00 до 17.00, окрім суботи та неділі.

У сучасно оснащеному приміщенні працюють два лікарі та чотири сестри медичні загальної практики — сімейної медицини, що надають первинну медичну допомогу понад 3300 особам, з них до 18 років — 750, до року -15.

В амбулаторії здійснюють вакцинацію, проводять лабораторне обстеження, ЕКГ — дослідження, інгаляції та фізпроцедури. Виконують призначення лікарів-спеціалістів та рекомендації після перебування пацієнта в умовах «Денного стаціонару».

Оглянути нове приміщенні та привітати лікарів з відкриттям до амбулаторії завітав Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він відзначив якість виконаних ремонтних робіт та наповнення кабінетів сучасним обладнанням.

«Приємно, що навіть в такий час, у нас є можливість відкривати такі амбулаторії, де люди можуть отримати перну допомогу в нормальних умовах, з сучасним ремонтом та гарному приміщенні за допомогою найсучаснішого обладнання. Тут є все необхідне для ефективної роботи. Залишається побажати людям, щоб вони якомога менше звертались сюди за допомогою, а щоб слідкували за своїм здоров’ям, здійснювати профілактику та не допускали організм до того стану, коли хвороба вже прогресує. Треба перевірятись, дотримуватись здорового способу життя та економити свої кошти та кошти державного бюджету. Якщо ж все-таки є необхідність звернутися до лікарів, то приємно, що в таку чудову амбулаторію. Я думаю, що багато європейських міст не мають таких амбулаторій, яку сьогодні ми маємо у селі Жидичин у нашій Луцькій громаді», - зазначив міський голова.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Діти полеглих Героїв з Луцької громади можуть безоплатно оздоровитися.

Реклама Google

Telegram Channel