Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
Порошенко в ефірі Sky News: нам треба зберегти двопартійну підтримку США

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в ефірі Sky News: нам треба зберегти двопартійну підтримку США

Петро Порошенко в ефірі телеканалу Sky News заявив, що Україні вкрай важливо зберегти двопартійну підтримку США. Він подякував президенту Байдену за лідерство протягом багатьох років, а також нагадав, що саме за президенства Трампа Україна отримала американську зброю

«Я хочу скористатися цією нагодою, щоб висловити свою теплу подяку президенту Байдену.  Я знаю його багато-багато років, він був глибоко залучений в українську політику.  Він уперше завітав до України під час моєї інавгурації як віце-президент, він 6 разів відвідував Україну, я більше 20 разів зустрічався з ним як з віце-президентом.  Він був єдиним американським президентом за останні 10 років, який відвідав Україну і відіграв дуже важливу роль. Він діє як справжній державний діяч в інтересах Сполучених Штатів, в інтересах американського народу і ставить цей інтерес набагато вище, ніж власні амбіції», – сказав Порошенко.

«Він – справжній глобальний лідер, дуже досвідчений політик, без нього становище України було б значно важчим. Йдеться не тільки про глобальне лідерство, але й про трансатлантичну єдність, тому що під керівництвом Байдена єдність усього НАТО, яке підтримує Україну, була надзвичайною», – сказав п’ятий Президент.

 

 «З Камалою Харріс я зустрічався двічі. Минулого разу під час Мюнхенської конференції з безпеки, і я можу вам сказати, що у сенсі забезпечення підходу політики Байдена до України, я точно знаю, що це буде продовження і підтримка.  Але зараз нашим головним пріоритетом є збереження двопартійної підтримки України», – наголосив Порошенко.

«Під час мого президентського терміну, з 2014 по 2019 рік, ми ефективно співпрацювали з президентом Обамою, віце-президентом Байденом і з президентом Трампом.  Я хочу нагадати вам, що першу летальну зброю ми отримали від адміністрації Трампа, ефективний початок переговорів щодо миротворців ми мали за адміністрації Трампа, і створення незалежної української церкви було теж за адміністрації Трампа», – констатував Порошенко.

«Я налаштований досить оптимістично. Після виборів ми повинні бути впевнені, що Сполучені Штати будуть пліч-о-пліч з Україною.  Тому що всі американці підтримують Україну.  І для нас це надзвичайно важливо», – сказав Порошенко.

Він також наголосив, що західна підтримка України – це не витрати, а інвестиції в безпеку Вільного світу. «Це – не допомога для України, це інвестиції у вашу власну безпеку, у безпеку Сполучених Штатів, у безпеку Європи, у безпеку НАТО.  Україна платить найвищу ціну за це – це життя українських воїнів і життя українських невинних мирних жертв. Якщо ми розглядатимемо ці фінансові ресурси як інвестицію у глобальну систему безпеки, у безпеку кожної нації, було б значно легше та з більшою довірою прийняти це рішення для підтримки Збройних сил України в нашій боротьбі проти агресора. Адже путін вважає, що він воює проти НАТО і проти всього вільного та демократичного світу», – зауважив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що українська армія має унікальний бойовий досвід у новому типі війни. «Це вже не війна танків – це війна безпілотників, у тому числі далекобійних. Це війна ракет великої дальності з високою точністю. Це війна нових найсучасніших систем радіоелектронної боротьби. НАТО і весь Вільний світ повинні бути готові до нової війни. Тому що у росії зараз є бойовий досвід. І Україна має бойовий досвід. Вам варто дуже уважно вивчити цей новий вид війни, включаючи використання безпілотників. І моє перше прохання: не повинно бути жодних обмежень на використання західної зброї, західних ракет проти законних цілей на території російської федерації. Тому що це допомагає нам урізати здатність росії атакувати Україну. Нам надзвичайно важливо відчувати міцне і надійне плече наших партнерів з НАТО – чи то американське, чи британське, чи європейське», – сказав Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel